начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

С молба за съвет - каква е практиката?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

С молба за съвет - каква е практиката?

Мнениеот Bebesta » 16 Яну 2006, 15:35

Здравейте, бих искала да помоля за съвет.
Имам влязло в сила съдебно решение за определените дни на виждане на детето ми с баща му, само че той отказва да поддържа всякакъв контакт с мен. Под контакт имам предвид да се обади поне по телефона и да ми каже дали ще взема детето за събота и неделя или не. Длъжна ли съм всеки път когато доидат съответните дни да чакам в къщи да не би случаино бившия да доиде, след като той отказва да ме предупреждава, и да не смея да мръдна даже и до магазина? Какво се прави в такива случаи? И трябва ли всеки път да имам свидетел когато той взема детето? Знам за някакви декларации но се съмнявам, че той ще подпише такива. Има ли и други вариянти?
Предварително Ви благодаря за отговорите!
Bebesta

Мнениеот Гост » 16 Яну 2006, 15:40

Предполагам, че освен определени дни имате и постановени часове, включително и начален час. Достатъчно е да изчакате настъпването на този начален час и евентуално някакъв толеранс /напр. около един час в повече/ и е добре да си подсигурите свидетели за всеки случай, че до .... часа сте си били в къщи с детето.
Гост

Мнениеот Bebesta » 16 Яну 2006, 15:47

Това как да го разбирам - че мога, ако не е дошъл да определения час спокойно да си планувам деня ли? А ако се появи по-късно и нас ни няма? Какво би могъл да направи? Това за свидетелите ми е ясно вече - трябва всеки път да имам някой свидетел нали?
Благодаря
Bebesta

Мнениеот Гост » 16 Яну 2006, 16:53

По мое непрофесионално мнение след развода са строго определени датата, часа и продължителността на срещите между родителя, който не упражнява родинтелските права и детето, което е поверено на другия родител, така наречените на езика на семейното право лични онтошения.Това е един то задължителните реквизити на съдебното решение, допускащо развод между съпрузите. При липса на желание на родителя, в случай бащата, да има лични отношения с детето си, Вие не носите никаква вина. Не сте длъжна да се ангажирате и да го чакате в уречения ден - достатъчно е само да изчакате уречения час. Ако не се появи тогава , Вие сте свободна да правите каквото си поискате, биз да носите никаква отговорност.
Гост

Мнениеот Гост » 16 Яну 2006, 16:53

По мое непрофесионално мнение след развода са строго определени датата, часа и продължителността на срещите между родителя, който не упражнява родинтелските права и детето, което е поверено на другия родител, така наречените на езика на семейното право лични онтошения.Това е един то задължителните реквизити на съдебното решение, допускащо развод между съпрузите. При липса на желание на родителя, в случай бащата, да има лични отношения с детето си, Вие не носите никаква вина. Не сте длъжна да се ангажирате и да го чакате в уречения ден - достатъчно е само да изчакате уречения час. Ако не се появи тогава , Вие сте свободна да правите каквото си поискате, биз да носите никаква отговорност.
Гост

Мнениеот Bebesta » 16 Яну 2006, 17:14

Нима искате да ми кажете, че след като не е дошъл в съботата до определения час, то тогава той си губи правото да вземе детето???
Доколкото знам той има това право пък и било то да дойде и пет минути преди часа когато трябва да върне детето или греша???
А ако съм права, то какво би направил той в този случай когато не ни намери след определения час? Незнам какво да првя или пък паниката ми е напразно?
Блгодаря на тези които ми отговориха и на тези които ще ми отговорят!
Bebesta

Мнениеот Bebesta » 18 Яну 2006, 12:10

Няма ли кой да ми отговори? Моля Ви - дайте ми съвет. Какво се прави в такива случаи? Каква е практиката? :(
Bebesta

Мнениеот Гост » 22 Яну 2006, 23:05

Не мисля, че имате защо да се притеснявате! ТОва, че не Ви се обажда или предупреждава презварително е за негова сметка! Правете си плановете баз да се съобразявате с него! А какво може да ви направи- да депозира жалба в прокуратурата, че не спазвате вл. в сила съд. решение. Тогава какво трябва да направите- да обяснити, напишете, че не ви се е обадил, а обикновенно когато идва ви предубпреждава, детето е кихало/даречем/ повече от нормалното и сте го завели на доктор или детето е поискало и настоявало да ходи на увеселителн парк или друго занимание и сте го направили. съответно не сте могли да обяснитена детето, че баща му евентуално може днес да дойде да го види, т.к детето ще го преживява тежко и и ще страда и др. такива! Така мисля, че бащата ако има желание да вижда детето си ще започна да се обажда! Струва ми се абсурдно да го чакате всеки път без да знаете дали ще дойтде!
Гост

Мнениеот Bebesta » 23 Яну 2006, 11:52

Благодаря за отговора. Поуспокойхте ме малко, а и ми вдъхнахте увереност. Благодаря Ви!!!
Bebesta

Назад към Семейни казуси