начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Помогнете! Спешно!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помогнете! Спешно!!!

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 19:52

Със съпругата ми се развеждаме, имаме дъщеричка на 5г и половина, която е отгледана почти изцяло от майка ми. Бракът ни е пълен провал още от самото начало, но нямах смелост да поискам развод от страх да не ми отнемат детето. Майката е меко казано безотговорна към детето, пие и пуши много, играе бинго и вдига скандали вкъщи всеки път, когато се прибере пияна. Грозно звучи, но е истина.
Последното заседание беше миналия понеделник и днес разбрах решението, относно дъщеря ми - присъдили са я на майка й. Решението е забавено до понеделник, така че тя още незнае за това.
Помогнете ми, ще обжалвам! Как да постъпя? Свидетели ли да търся? (такива има много, които могат да потвърдят изпълненията на майката) Какви доказателства да представя? Финансова възможност да отглеждам детето имам и то много добра, имам помощта на родителите си, дъщеря ми обожава баба си и плаче само като се спомене името на майка й. Помогнете ми! Трябва да си върна детето?
Гост

Мнениеот maycheto » 26 Яну 2006, 20:03

Не сте ли представили доказателства в тази насока на първа инстанция, не са ли разпитвани свидетели? С адвокат ли се явявахте?
maycheto
Младши потребител

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 20:11

Представени са доказателства, разпитани са и свидетели, имам адвокат, въпросът ми е какво още мога да направя? Кого да призовем за свидетел? На последното заседание свидетелства едно момче от бингото и потвърди, че съпругата ми е редовна посетителка.
Мислех си дали да не помоля детската лекарка на дъщеря ми да свидетелства, тя също смята, че майка й се отнася немърливо към здравето на детето?
Гост

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 20:19

Пропуснах да спомена, че детето живее при мен и родителите ми, когато майка й си тръгна дори не се опита да я взема със себе си.
Детето е много стресирано от цялата история и плаче всеки път, когато трябва да ходи да се вижда с майка си. Ако се наложи да живее с нея, се притеснявам, че може да избяга. Майка й много й се караше, дори я е биела и я скубела още докато живеехме заедно, но аз разбрах за това наскоро, защото дъщеря ми се страхувала да ми каже.
Гост

Мнениеот az1 » 26 Яну 2006, 20:21

Gospodine ako vsichko koeto tvardite e viarno prosto napravete dori nevazmojnoto da si varnete deteto. Pomolete lekarkata da svidetelstva kakto i drugi hora no znaite che bez dokazan psihicheski problem na maikata trudno shte uspeete.Zatova se sasredotochete varhu amoralnoto i bezotgovorno otnoshenie.Dobre e sashto da se konsultirate sas spetsialisti ot agentsiata za zakrila na deteto.
az1

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 20:34

Благодаря, ще потърся помощ и от там! Това което казвам не само, че е вярно, но е съвсем цензуриран вариянт на истината. Затова моля за помощ, готов съм наистина на всичко, за да спася дъщеря си! Ако имате още идеи и предложения ПИШЕТЕ!!!
Гост

Мнениеот maycheto » 26 Яну 2006, 20:49

обърнете се към агенцията за защита на детето. Мисля, че според Закона за защита на детето се изискваше присъствието на техен представител по дела, по които са засегнати интереси на деца. Ако още е в сила, може да се завъртите около това, като държите детето да бъде разпитано от психолог, който да прецени дали детето наистина е малтретирано от майка си и дали това, че ще живее с нея няма да повлияе на психическото му здраве.
maycheto
Младши потребител

Мнениеот Гост » 27 Яну 2006, 13:08

Имах подобен казус преди година и спечелихме делото,детенцето остана с баща си.Но беше много трудно и в подкрепа имахме необорими доказателства,а и майката изобщо не се яви на делата и може би точно затова спечелихме.Не мога да си обясня кой съдия е дръзнал да обрече това дете на тормоз и нехайно отношение.В допълнение към съветите от колегите бих казала:потърсете съдействие от медиите,а и малко неколегиално но СМЕНЕТЕ АДВОКАТА СИ.Не си е свършил работата добре.Ще се радвам ако мога да Ви помогна със съвет,не ме разбирайте погрешно нямам нужда от допълнителни клиенти.Оставете е-mail за връзка.
Успех!
Гост

Мнениеот + » 27 Яну 2006, 13:39

Малко ни разказвате за случая. Имате адвокат и твърдите, че сте направили всичко възможно. Не ме разбирайте погрешно, но идеите, които можете да получите при така зададения въпрос в един форум са "стрелба във въздуха". Намерете си друг адвокат, но скоростно! Делото ми звучи тежичко, а нямате много време до изтичане срока за обжалване. Нека детето да остане да живее с Вас. Осигурете си повече свидетели не само на действията на майката, а и на нежеланието на детето да ходи при нея. Необходимо е адвоката да знае всички подробности в "нецензуриран" вариант. Вижте във форума - колегите бяха пуснали "указания за ползване на адвокат". Изключително свежо и интелигентно интерпретиране на проблема в отношенията адвокат-клиент. Аз също съм адвокат, който се занимава с брачни дела и с доста татковци. Оставете ел. адрес за връзка, ако решите. Успех
+

Мнениеот Гост » 27 Яну 2006, 15:07

При спор за дете съдът задължително назначава социален доклад - изготвя се от служител на отдела за зкрила на детето, който би следвало да е посетил Вашия дом, да е говорил с детето и с майката също. какво пишеше в него? Освен това може да заведете детото при детски психиатър или психолог, който да даде писмено заключение относно това какво е отношението на детето към майката, от какво е стресирано и прочие. Това заключение ще представите на делото пред въззивната инстанция, като може да поискате и назначаването на експертиза. И най-накрая всичко опира до това - нейните свидетели срещу вашите. Ако вие не сте довели свидетели, които да потвърдят твърденията Ви - адвокатът Ви не Ви е виновен. Но, ако имате усещането, че не дава всичко от себе си във Ваш интерес - сменете го. наемете някоя млада семейна жена да Ви представлява - това ще настрои добре съда. Все пак дете се дава на бащата само в много редки случаи. Докато трае обжалването тя не може да вземе детето, защото няма влязло в сила съдебно решение. Дори и след това, ако самото дете не иска да тръгне с нея не виждам кой съдия изпълнител и как ще изпълни принудително това решение.
Гост

Мнениеот Гост » 27 Яну 2006, 17:13

Редки са такива случаи, но ги има!

Аз съм майка и би трябвало да се очаква да взема страната на майката... още повече, че тя не е изразила своето виждане по въпроса. А е лесно да отсъждаме като чуваме само едната страна... Но с това не искам да кажа, че не Ви вярвам. Напротив, нещо в редовете Ви и в начина по който сте го казали ме кара да мисля, че казвате истината.

Така, че борете се за детето си. Но се борете то да остане при Вас, а не да го лишите от майка. Защото това е точно толкова престъпно, колкото и държанието и отношението на майката което описвате. Важно е детето да има една спокойна и добра среда в която да се развива, да не бъде тормозено и прочие. Но направете все пак всичко възможно, ако спечелите делото, да покажете толкова богатство на духа и благоразумие, че да не се почувствате ПОБЕДИТЕЛ и да лишите детето напълно от майката... каквато и да е тя, тя е майка и може би с времето нещата ще утихнат.

Желая Ви наистина от сърце успех!

Доколкото за съдия-изпълнител, смятам че той "изпълнява" а не "решава". Едва ли има ситуация в която такъв да трябва да се намеси и да няма драми. Така че не се осланяйте на това, че той ще "съжали детето" и въпреки присъда в сила ще постъпи с/у решението на съда. Не вярвам!

Мобилизирайте всичко, свидетели, организации, не разбрах колко голямо е детето, но е ако е възможно и неговото мнение изслушано под ръководството на психолог, ев. нов адвокат, медии, ВСИЧКО, ако имате действително право то ще попеди!
Гост

ако решите

Мнениеот непозната » 28 Яну 2006, 15:35

бих Ви помогнала с каквото мога - и не за да си набавя клиенти или заради пари - просто заради детето. Надявам се да ме разберете правилно, защото това е единствената причина, поради която ви отговарям! Дори да си намерите друг адвокат - искам само да помогна!Делото е много тежко и сложно, но не е невъзможно!Искрено се надявам да сте добър баща и да дадете най - основното и най- важното за едно малко дете - обич, топлина, сигурност и закрила! Оставете ми e-mail за връзка, ако все пак решите!Ще Ви пиша непременно!
непозната

Мнениеот Гост » 28 Яну 2006, 19:22

Благодаря на всички за разбирането! Пишете ми на този e-mail: kostadin1960@abv.bg Всеки ваш съвет и мнение ще ми бъдат от полза!
Гост

Назад към Семейни казуси