начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

спешно, HELP

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

спешно, HELP

Мнениеот Гост » 28 Яну 2006, 13:58

Ответник съм по дело по иск, предявен от бащата с искане за определяне на режим на виждане с детето! Детето е на 2 г. и бащата не го е виждал от 1.5 г., т.к не е желаел, не поддържа и никаква връзка с майката. Сега изведнъж предядява този иск! Майката не желае тези контакти, т.к бащата е следствен по няколко дела, осъждан е, взима наркотици. Не е търсил досега детето не е плащал издръжка! Мога ли да искам лишаване от род. права? /досега не е определяна издържка от съда/ , ако не мога - смятам поне да предявя иск за издръжка- тогава ще трябва ли да го съединя задължително с иск за род. права?
Гост

Мнениеот Никой » 28 Яну 2006, 14:22

Не, не може да се съединяват. Искът за лиш. от род. права се предявява самостоятелно и има сериозни основания за това.
Никой

Мнениеот Гост » 28 Яну 2006, 23:12

Дано не съм била неясна! Питам дали мислите, че моге да предява насрещен иск за лишаване от род. права или да предява иск за издръжка като го съединя с иск за род. права /т.е съдът да постанови да упражнявам аз род. права и да ако го уважат да поискам и и издръжка/
Гост

Назад към Семейни казуси