Здравейте,
преди да се впусна в търсене на адвокати, дела и т.н. бих искал да разбера мнението ви по казуса ми, а той е следния:
Баща ми, който е разведен с майка ми и има втори брак почина преди няколко години. С втората си съпруга също бяха разделени (но не разведени) може би от около 5-6 години към датата на смъртта му.
Баща ми беше взел на собствено разположене придобития по време на брака им лек автомобил (с пазарна стойност към момента около 500-800 лв.), регистрационния талон на който сега е в мен, а останалите придобивки от брака им (движимо имущество) бяха останали в апартамента на съпругата му на нейно разположение.
След смъта на баща ми си извадих удостоверение за наследници, просто защото ми се стори че така е редно.
Свързах се със съпругата му и се опитах да проведа разговор. Имаше да се получават някакви пари от някаква застраховка (около 400 лв.)и тя бе много кооперативна като научи за това. Всичко свърши до там - след като получи парите, направи опити за подло поведение и повече не сме поддържали връзка. Тя си мислеше, че ще и взема хладилника и пералнята и ми даде възможност да и кажа, че ...
НЯМЯМ НИКАКВИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ПРИДОБИТОТО ПО ВРЕМЕ НА БРАКА ИМ, И НЕ ЖЕЛАЯ ДА ВЗИМАМ НИЩО!
Т.к. дядо ми (бащата на баща ми) все още е жив, бих искал да запазя каквото ми се полага там по бащина линия....
Основният ми проблем е колата. Не е карана (не са плащани данъци, няма застраховки, не е минавала на ГТП и т.н.) и не е спряна от движение.
Т.к. талона остана в мене (щото нямаше в кой друг да остане след погребението) и ми е "гайле". Мислех да я спра от движение и да и платя всичките данъци за тези 3-4 години, след това да си стой там и ако жена му я потърси да си я взима, но се оказа, че трябва пълномощно от "другите наследници" и не става.
И тук дойде прозрението ми: АЗ ВСЪЩНОСТ НАСЛЕДНИК ЛИ СЪМ НА ТАЗИ КОЛА? И ако да - колко? А ако не съм, ще ми е много удобно....
В крайна сметка въпросът ми е, как мога да се оттърва от всичко това. Изобщо не ми се водят дела, не желая да получавам нищо..просто искам да съм чист пред себе си и закона (и даначните).
Съжалявам за дългия постинг и предварително благодаря за отговорите.
Поздрави.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 11:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Май си създадох проблем. Молба за съвет.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Не е сигурно дали е налице приемане на наследство в случая посредством конклудентни действия. Кога почина баща Ви? Можете да направите отказ от наследството на баща си, ако до момента не сте го приели с такива действия, т.е. не сте ползвали реално имуществото му. Простото "държане" на талона от автомобил, който не е бил каран с години и който вероятно не сте ползвали не считам, че съставлява приемане на наследство.
- Ем
Не съм помръдвал автомобила - дори ключовете от автомобила не са у мен, а са на адреса, където домува автомобила (това не е у нас илу у жана му). Единственото действие което съм предприел е изваждане на удостоверение за наследници, когато почина - лятото на 2002 г.
Ако съм съсобственик с 1/4 дял върху имуществото му, как ме съветвате да процедирам, за да приключа с всичко това? Да заведа дело, с искане че не искам нищо? Или, че искам да погася своята 1/4 от задълженията за неща, които не притежавам и се отказвам от това, което ми се полага (много тъпо звучи). Приемете, че с жена му няма да се разбереме човешки...
Ако съм съсобственик с 1/4 дял върху имуществото му, как ме съветвате да процедирам, за да приключа с всичко това? Да заведа дело, с искане че не искам нищо? Или, че искам да погася своята 1/4 от задълженията за неща, които не притежавам и се отказвам от това, което ми се полага (много тъпо звучи). Приемете, че с жена му няма да се разбереме човешки...
- ГГ
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|