начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

къде се съхраняват архивите на АГ болниците-Държ.Архив

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

къде се съхраняват архивите на АГ болниците-Държ.Архив

Мнениеот анонимен » 31 Яну 2006, 01:44

Значи аз ходих в Института по Акушерство и гинекология, за да проверя в архива дали Филка гоцева ме е родила в тази АГ институтска болница. За мое нещастие там ме попитаха дали зная кой е гинеколога, който е присъствал на нейното раждане през 1976 година, етажа на който е родила и много други. Аз им показах документите с които разполагам, от там ми казаха, че липсва името на гинеколога и пълният адрес на здравното заведение, те не отрекоха, че институтската аг болница е днешният ДУБ "Майчин Дом" до Медицинският Университет, София на улица "Здраве" № 2. Говорих и ме пратиха в държавният архив на улица "Московска" № 5, и от там ми казаха, че ме няма нито в регистъра за ражданията в София в ДУБ "Майчин Дом", нито в района в който съм се родил. според Държавният архив аз нямам данни за месторождението, следователно аз не съм роден в София. Възможно ли е когато съм изместен в детският дом за сираци в Карлово, обл. Пловдив, там ръководството да са ми сменили документите, за да осиновят истинскито дете на Филка Гоцева.....? От ДУБ Майчин дом ми казаха, че в документите трябва да е вписано името на гинеколога, който е помогнал на Филка Гоцева да роди. Също така ми казаха, че архива на ИАГ болница ДУБ "Майчин дом" се съхранява в срок до 50 години в Държавният Архив на улица "Московска" № 5. Отидох чак до там и ми отговориха, че за мене няма никакви данни за това дали съм се родил в софия през 1976 година. Просто не знам къде да диря следата.... Кажете ми каква е функцията на Държавния Архив? Ще ви бъда много благодарен! :!: :!:
анонимен

Мнениеот gery » 31 Яну 2006, 01:56

Пазят се само 5 год. знам го от лекар. Ако сте осиновен/а начина е да се види номера на делото за осиновяване, вписано в акта ви за раждане (не удостоверението от него, а сами акт). После в стара архива ровите да намерите решението... Има си съвсем легална процедура по СК за искане информация по осиновяването, но трябва да има основателни причини за това!
gery
Потребител

Аз не съм осиновен

Мнениеот Anonimous » 05 Фев 2006, 02:44

значи въпроса ми е следния, след 5 години архива не се пази в АГ болниците, а къде се съхранява след това. Въпреки, че майка ми се е отказала от мене с декларация, до навършването на определена възраст в моето детство никой не се е наемал да ме осиновява защото съм имал нередовни документи. истинската ми майка казва, че информацията, която имам в документите си е не пълна по отношение на информацията, която е пълна или се съдържа точно в нейните документи. имали право една майка да се съмнява в инстинността на документите на своето дете и през 2002 година аз я помолих да си направим ДНК тест за доказване тест за произход ог глава 4 на СК, но тя отказва, кажете ми има ли тя право да ми откаже, след като се съмнява, че съм нейният истински син? И поради другият факт, че съм човек с физическо увреждание, за което никой няма вина. Защо лицето Филка Занкова Стоянова бяга от всякаква отговорност към факта, че ако иска да ме приеме, тя може да подаде молба за припознаване или да оттегли декларацията за отказ. има ли тя право да се съмнява в достоверността на моите документи. Имам и друг въпрос, защо хора, които са израстнали в домове за сираци нямат установено ЕГН, а как е възможно да са родени в този район при липса на достатъчна информация. Колкото за моя случай по отношение на ЕГН-то аз преди година и половина съм ходил в района, в който съм се родил, но от там ми казват, че аз нямам ЕГН и те не могат да кажат къде с точност съм се родил, но е факт, че ме има в регистъра на Район "Триадица" - София. На 07.12.2005 г. ходих в ДУБ "Майчин дом" и документие си представих като исках да ми потвърдят информацията, че аз съм се родил в тази институтска болница, но главният акушер ми каза, че липсва точна информация за часа на раждането, името на присъстващия акушер гинеколог по време на моето раждане на 12.06.1976 г. и отделението, в което майка ми е родила, такаче главния акушер на институтската болница ме праща в Държавен архив на улица "Московска" 5, отивам там и моля жената в архива да ми направи справка дали на тази гореспомената дата съм се родил и дали ме има в списъка, но жената ми каза, че архива на АГ болниците се пазят в 1-ва АГ болница "Света София" бившата "Тина Киркова", обадих се по телефона и от там ми казаха, че архива на ДУБ "Майчин дом" на ул. "Здраве" 2 не съществува и не се съхранява при тях. Значи аз не съм роден в София, просто нишката се губи някъде.... Ще Ви бъда много благодарен да ми отговорите.
Anonimous

Назад към Семейни казуси