- Дата и час: 16 Дек 2024, 00:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
След развод-живот на детето в чужбина...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
След развод-живот на детето в чужбина...
Здравете!Предстои ми развод със съпругата ми.Женен съм за нея от 6 годиини и от брака ни имаме едно момченце на 5 годинки.Съпругата ми е от смесен брак,да речем мюсулмано-български!Нямаме имуществен спор с нея!Спорът ни е относно правото за отглеждане на детето ни след развода!Тя ме заплашва, че след като, съда присъди това право на нея(дали това ще стане,ще видим) аз повече няма да видя детето си!!!!Тъй,като тъщата ми в момента е омъжена в държава от ЕС(нейн трети съпруг),допускам,че съпругата ми намеква,че ще отведе детето ми да живеят при тъща ми!Простете невежеството ми,но ако действително така се развият събитията,какво трябва да предприема за да продължа да се виждам с детенцето си?
- a4444x
- Младши потребител
В решението за развод ще бъде определено времето, през което можете да виждате детето и условията, при които ще става това.
За да напусне детето страната ще трябва и вашето съгласие, ако го няма жена ви просто няма да може да изведе детето в чужбина. И за да се сдобие с него трябва да води дела. А ако случайно не ви дават да се виждате с детето винаги можете да търсите съдействие.
За да напусне детето страната ще трябва и вашето съгласие, ако го няма жена ви просто няма да може да изведе детето в чужбина. И за да се сдобие с него трябва да води дела. А ако случайно не ви дават да се виждате с детето винаги можете да търсите съдействие.
- ostin
- Потребител
Благодаря за вниманието!Тук става въпрос,че след 1януари 2007 ще бъдем приети в ЕС и ако съпругата ми отведе детето в страна от съюза,на мен никак няма да ми е лесно да виждам детенцето си...Не знам дали за ЕС важи това правило за напускането на страната!?
- a4444x
- Младши потребител
С влизането на България в Европейския съюз няма да се премахнат границите. Детето не може да напусне страната без декларация, подписана от вас, че сте съгласни детето да напусне страната и то трябва да бъде написано конкретно за калко време и за коя страна. Тази декларация е валидна 6 месеца. Но ако детето напусне страната с декларация, подписана от Вас, тогава ще бъде по-трудно да го върнете, ако след време промените мнението си. На Вас остава, обаче, да прецените къде детето ще има по-добри условия да живее, т.е. кое действие ще е в интерес на детето.
Така че, не се притеснявайте от заплахите на съпругата си.
Така че, не се притеснявайте от заплахите на съпругата си.
- danni
- Младши потребител
Още нещо бих добавила - за да може майката да направи задграничен паспорт, също трябва декларация от Вас, нотариално заверена или когато тя подава молбата за паспорт, вие трябва лично да сложите подписа си пред служебното лице. Ако решите, че е по-добре за детето все пак да замине с майка си (не знам за коя страна става на въпрос) и тя няма нищо против да се връща всяка година в България и детето да стои известно време при вас, но не удържи на обещанието си, има още един начин да спрете детето - паспортът е валиден 5 години и след това при издаването на новия паспорт пак ще е необходимо Вашето съгласие. Но в крайна сметка, Вие най-добре знаете каква е ситуацията и си преценете как да постъпите.
В заключение искам да кажа, че не съм юрист, но аз живея в чужбина и цялата тази информация съм я събирала за лични нужди и се съобразявам със законовите разпоредби.
Не се притеснявайте и не се ядосвайте. Колкото по-спокойно се държите, толкова по-лесно ще стигнете до споразумение. Но знам, че не е лесно да бъдеш спокоен и усмихнат, когато ти се иска да удушиш човека насреща!
В заключение искам да кажа, че не съм юрист, но аз живея в чужбина и цялата тази информация съм я събирала за лични нужди и се съобразявам със законовите разпоредби.
Не се притеснявайте и не се ядосвайте. Колкото по-спокойно се държите, толкова по-лесно ще стигнете до споразумение. Но знам, че не е лесно да бъдеш спокоен и усмихнат, когато ти се иска да удушиш човека насреща!
- danni
- Младши потребител
Какво да кажа......,не знам!Наистина не искам да удуша никого!Дори и съпругата си.Все пак тя е майката на моето дете.....Благодаря ти Данни за съветите!Ще ми бъдат от полза.Детето има вече международен паспорт.Излизали сме вече заедно извън страната.Съпругата ми има и пълномощно от мен да извежда детето в чужбина....Тъпо нали!!!Наистина съм го правил за доброто на малкия!Но да ме заплашва, че никога повече няма да го видя....Ще трябва да прекратя пълномощното.Вече разбрах как да го сторя.Благодаря още
един път!
един път!
- a4444x
- Младши потребител
Не смятам, че си направил нещо тъпо, като си изкарал на детето задграничен паспорт и си дал декларация на жена си. Както виждаш, има начин да се спре декларацията, но и тя сама по себе си е валидна само 6 месеца и паспортът е валиден само 5 години. Хората като се карат и се развеждат говорят какво ли не. Когато се женим, правим го с очакването, че ще бъде докато смъртта ни раздели и правим всичко, което знаем, за да изграждаме това взаимоотношение. На практика, обаче, не винаги се получава така. Това, че сме се старали нещата да вървят добре, не ни прави тъпаци, а напротив - разумни, съвестни и отговорни хора. Няма място за съжаление, просто приемаме нещата такива каквито са, ако можем да ги оправим, оправяме ги, ако не можем, продължаваме. За съжаление винаги има последствия, но не винаги можем да ги предвидим.
Извинявай, че ти пиша всичко това, но понеже съм преминала през развод, заминавания в чужбина, декларации, издръжки, заплахи и т.н. смятах, че една блага дума би ти била добре дошла. След време нещата се успокояват, срещаш друг човек в живота си, децата порастват и нещата си идват на мястото. Може би не това е правилната дума, но поне на новото си място. Много е трудно, но не бива децата да се чувстват между чука и наковалнята. Те обичат еднакво и двамата си родители и не мерят любовта наспоред кой какво е дал, поне докато са малки.
Пожелавам ти успех и гледай на живота позитивно - по-здравословно е. Чашата е наполовина празна или наполовина пълна. Зависи как интерпретираш количеството.
Извинявай, че ти пиша всичко това, но понеже съм преминала през развод, заминавания в чужбина, декларации, издръжки, заплахи и т.н. смятах, че една блага дума би ти била добре дошла. След време нещата се успокояват, срещаш друг човек в живота си, децата порастват и нещата си идват на мястото. Може би не това е правилната дума, но поне на новото си място. Много е трудно, но не бива децата да се чувстват между чука и наковалнята. Те обичат еднакво и двамата си родители и не мерят любовта наспоред кой какво е дал, поне докато са малки.
Пожелавам ти успех и гледай на живота позитивно - по-здравословно е. Чашата е наполовина празна или наполовина пълна. Зависи как интерпретираш количеството.
- danni
- Младши потребител
Най-добре още малко да си съберете информация и то от юрист в РБългария! Съпругата му като изведе детето му в чужбина, а той след това да си го издирва!danni написа:В заключение искам да кажа, че не съм юрист, но аз живея в чужбина и цялата тази информация съм я събирала за лични нужди и се съобразявам със законовите разпоредби.
- tanj
- Младши потребител
Да, точно това казах на господина в първия си постинг, че след като вече жената изведе детето в чужбина, ще му бъде трудно да го издирва и да го върне. Но господинът е издал паспорт и декларация преди да зададе въпроса си във форума, защото детето вече е пътувало зад граница. Така или иначе, за подновяването на паспорта, според новите законови разпоредби, молбата трябва да бъде подадена лично пред служебно лице в консулството на Р България в страната, в която пребиваваш. Ако единият родител липсва, трябва да има нотариално заверена декларация, подписана от него. Когато паспортът на детето изтече, бившата му съпруга ще трябва да поиска тази декларация от господина, освен... ако се сдобие с фалшиви документи. Но ако тя е в състояние да се сдобива с фалшиви документи, тя може да го направи и сега.
- danni
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|