начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

срок за подаване на молба за детски добавки?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

срок за подаване на молба за детски добавки?

Мнениеот tsetskabon » 10 Апр 2006, 09:58

какъв е срокът за подаване на молбата за детски добавки-аз си мислех ,4е е до 3 месеца, анякои ми каза 4е ако старата ми молба изти4а февруари, през март месец трябва да подам новата,защото ако я подам през април губя детските си за март?Възмойно лие да се губят детски?
tsetskabon
Нов потребител

Мнениеот nena » 04 Май 2006, 11:55

това, което са ви казали е вярно.
nena
Нов потребител

Re: срок за подаване на молба за детски добавки?

Мнениеот nena » 04 Май 2006, 11:56

tsetskabon написа:какъв е срокът за подаване на молбата за детски добавки-аз си мислех ,4е е до 3 месеца, анякои ми каза 4е ако старата ми молба изти4а февруари, през март месец трябва да подам новата,защото ако я подам през април губя детските си за март?Възмойно лие да се губят детски?

това, което са ви казали е вярно
nena
Нов потребител

Мнениеот neznaiko » 04 Май 2006, 13:40

Tova koeto sa vi kazali ne e viarno. Vie mislite pravilno.Spokoino - povredata ne e vav Vashia televizor a v misleneto na slujitelite ot Agentsia za sotsialno podpomagane -respektivno v Direktsiite Sotsialno podpomagane. Prosto tezi slujiteli neiskat ili ne mogat da pro4etat razporedbata na 4l.12 ot Sakona za semeini pomoshti za detsa. Tam iasno si pishe.Drug e vaprosa 4e v tsialata Agentsia ne znaiat ili neiskat da znaiat shto e tova Davnost i govoriat gluposti. I poneje sumite sa malki nikoi ne objalva. Az li4no vi savetvam da si podadete molbata a kato vi otkajat da ia objalvate zapovedta za otkaz pred Regionalnata direktsia Sotsialno podpomagane.Po4ti sam siguren 4e i te shte vi otkajat. Tehnia otkaz podleji na objalvane po reda na Zakona za administrativnoto proizvodstvo pred saotvetnia okrajen sad. Predpolagam 4e vi se struva gubene na vreme no niama drug na4in da zashtitite pravata si.Slava bogu v sada mnogo dobre znaiat kavo e davnosten srok i kakvo se pogasiava s izti4aneto mu.
I ako vse oshte se kolebaete dali si zaslujava shte vi kaja -DA zaslujava si.I ne tolkova 4e shte vzemete parite za deteto si/detsata si za 3 mesetsa nazat a za tova 4e shte mojete da nakarate slujitelite na Agentsia sotsialno podpomagane(zaedno s teritorianite si podrazdelenia) da si spazvat zakona. Izobshto ne obrashtaite vnimanie na glupostite koito shte vi iztakvat 4e v pravilnika pishelo drugo. Zakona si e zakon i toi triabva da se spazva.
Ako niama koi da vi napishe jalbata kajete shte vi pomogna bezplatno.Prosto mi se shte da se nameri niakoi koito da otstoiava pravata si dadeni mu ot zakona.
Uspeh
neznaiko
Потребител

Мнениеот sleng. » 04 Май 2006, 21:10

Uvajaemi kolega, pogasqvaneto na vzemaniqta se otnasq do deponiranite sumi :)

Pozdravi
sleng.
Нов потребител

:)

Мнениеот sleng. » 04 Май 2006, 21:10

Uvajaemi kolega, pogasqvaneto na vzemaniqta se otnasq do deponiranite sumi :)

Pozdravi
sleng.
Нов потребител

Мнениеот sleng. » 04 Май 2006, 21:12

Уважаеми колега, погасяването на вземанията се отнася до депонираните суми
Поздрави
sleng.
Нов потребител

Мнениеот sleng. » 04 Май 2006, 21:12

Поздрави
sleng.
Нов потребител

Мнениеот sleng. » 04 Май 2006, 21:13

Поздрави
sleng.
Нов потребител

Мнениеот sleng. » 04 Май 2006, 21:14

Поздрави
sleng.
Нов потребител

Мнениеот neznaiko » 05 Май 2006, 08:59

I zashto taka reshihte? 4e se otnasialo do deponiraneto? Deponiraneto na sumite izobshto ne podleji na pravna reglamentatsia sas zakon a s vatreshna zapoved na shefa na Agentsiata.
I oshte neshto razporedbata na 12 t.2 Vzemaniata po tozi zakon se pokgasiavat kakto sledva: 3 mesetsa za mese4ni pomoshti ..... I ako mi tvardite 4e stavalo vapros za deponirane i tem podobni gluposti kak togava shte mi obisnite 4e izplashtate pomoshti po 4l. 12 t.1 ot sashtia zakom ako v 3 godishen srok ot nastapvaneto na rajdaneto.Teksta e edin i sasht i samo sroka e razli4en v edinia slu4ai e 3 mesetsa v drugia 3 godini. Neshto oba4e ne vijdam razporedbata na 4l.12 da e deistvashta. Dali pak s zakon za izmenenie i dopalnenie na ZSPD ne sa otmenili razporedbata na 4l.12? Bi bilo dosta glupavo (neshto podobno na tova koeto se slu4i na invalidite ili kakto gi nari4a zakonodatelia ve4e "horata s uvrejdania" v na4aloto na godinata).Samo 4e dori i da e otmenena razporedbata na 4l.12 sledva togava da se priloji obshtia davnosten srok po ZZD koito dori e po blagopriaten za grajdanite.I ne mi zadavaite umnia vapros kakvo obshto ima ZZD sas semeinite pomoshti za detsa. Po dobre si otvorete debelite u4ebnitsi po pravo i si pro4etete kakvo pishe tam za davnostta.Kakvo se pogasiava s izti4aneto i i shte vidite 4e za nikakvo deponirane ne stava re4.
Sajaliavam ako sam bil mnogo riazak no se iadosvam kogato ne se 4ete zakona i se raboti po ukazania(4esto pati i nepodpisani ot gospodin Angelov)
neznaiko
Потребител

Мнениеот neznaiko » 05 Май 2006, 09:16

Разпоредбата на чл.12 т.2 от ЗСПД си е налице. Така че срока Ви за подаване на молба - декларацията Ви е 3 месеца след изтичане на месеца за който се отнасят.
neznaiko
Потребител

Мнениеот rnikolova » 18 Май 2006, 13:50

Аз имах подобен проблем миналата година.Получавах детски надбавки до месец април.През месец май касиерката в предприятието ми беше отпуска и аз изчаках да се върне, за да си извадя бележка за доходите за периода м.11,2004г.- м.4,2005 г. тъй като бях чувала, че молбата може да се подаде със задна дата.Но когато отидох да я подам в началото на юни се оказа, че съм изтървала срока и трябваше да извадя нови бележки до месец май включително.Извадихме си нови бележки за дохода със съпруга ми, но вече доходът ни беше по-вече от 200 лв. на член от семейството и така ние загубихме детските за 6 месеца, за двете си деца, което е около 200лв.Искам да попитам neznaiko :roll: аз мога ли да предприема някакви действия за да потърся тези пари.Нямам писмен отказ на молбата си, защото като ми казаха, че съм изтървала срока аз просто не я подадох.
Бих ви посъветвала да не изчаквате, а да се борите за правата си.
rnikolova
Нов потребител

Назад към Семейни казуси