По решение на съда за две деца бившият ми съпруг дължи издръжки които не е плащал повече от година.След задействане на изпълнителен лист получих отговор ,че е отказал да плати. С отговора от съдия изпълнител подадох молба в районан прокуратура за завеждане на наказателно дело заради неплатени издръжки и отказ да бъдат платени.Като в случая това се явява трето такова , същият има две присъди пак поради неплащане на издръжки. Но този път бях неприятно изненадана от отговора който получих от прокурора. Цитирам :
От изложените обстоятелства е видно, че в случая се установяват данни по престъпление чл. 183 ал.1 от НК.Съгласно особенната разпоредба на чл.193а от НК се извършва по молба на пострадалия. В случая пострадали са дъжерите , а молбата с която е сизирана районан прокуратура е подадена от майката и поради тази причина отказвам да предявя производство.
Въпроса ми е следния. След като децата са малолетни и майката е законния им настойник, от чие име трябва да е подадена молбата . Поне досега никога не ми се случвало подобно нещо винаги адвоката е писал молбата от мое име като законен настойник на децата.
Моля ако някой може да ми даде съвет ще съм много благодарна.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 01:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неплащане на издръжки
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
голямата е на 16 навършени родена е ноември 1989г.
а малката е на 14 навършени родена декември 1991 г.
а малката е на 14 навършени родена декември 1991 г.
- egessihora
- Нов потребител
Re: Неплащане на издръжки
egessihora написа:По решение на съда за две деца бившият ми съпруг дължи издръжки които не е плащал повече от година.След задействане на изпълнителен лист получих отговор ,че е отказал да плати. С отговора от съдия изпълнител подадох молба в районан прокуратура за завеждане на наказателно дело заради неплатени издръжки и отказ да бъдат платени.Като в случая това се явява трето такова , същият има две присъди пак поради неплащане на издръжки. Но този път бях неприятно изненадана от отговора който получих от прокурора. Цитирам :
От изложените обстоятелства е видно, че в случая се установяват данни по престъпление чл. 183 ал.1 от НК.Съгласно особенната разпоредба на чл.193а от НК се извършва по молба на пострадалия. В случая пострадали са дъжерите , а молбата с която е сизирана районан прокуратура е подадена от майката и поради тази причина отказвам да предявя производство.
Въпроса ми е следния. След като децата са малолетни и майката е законния им настойник, от чие име трябва да е подадена молбата . Поне досега никога не ми се случвало подобно нещо винаги адвоката е писал молбата от мое име като законен настойник на децата.
Моля ако някой може да ми даде съвет ще съм много благодарна.
А тази тъжба кой ви я написа , дъщерите ви са непълнолетни -тъжбата от тяхно име с ваше съгласие
- donna
- Старши потребител
За издръжките
Разведена съм от 1990г.Дъщеря ми е родена през 1988г.Бившият ми съпруг няколко пъти през всичките тези години е осъждан за неплащане на издръжки.Последната присъдена му издръжка е 10 000лв,/през 1997г./т.e. 10лв. От 1998 г или 1999г.отново не съм получавала никакви суми от него.Той живее в друго населено място,не поддържаме контакт,не се е интересувал и не е искал да виджа дъщеря ни.Преди доста време–2000 година или 2001,не мога вече да се сетя,бях подала жалба и след това бях призована на "разпит"/ беше използвана тази дума от дознателя/.След това ходих два пъти да проверя какъв е резултата,но казаха,че ще ми се обадят.През м.август 2005г. ми се обадиха от РДВР да ме попитат дали нещата са се променили имам ли някаква информация или данни за бившия ми съпруг и с какво мога да помогна и нещата отново спряха до там. Да се опитвам ли да правя нещо по въпроса или е безсмислено? От къде мога да получа парите за минало време и към кого да се обърна?Благодаря предварително.
- ninany
- Нов потребител
Re: Неплащане на издръжки
Ще напишете тъжбата от името на двете си дъщери, като отдолу под подписите им ще ги приподпишете с Дал съгласието родител:........
/подпис/
/подпис/
- ceconb
- Младши потребител
Уважаема Госпожо има вариант издръжката да се изплаща от общината,като пишете молба и прилагате изпълнителния лист до съдия-изпълнителя.В този случай на Вас Ви плаща общината,а тя си търси парите от бившия Ви съпруг.Обърнете се към адвокат и му обяснете това което Ви казвам ,той знае какво да направи.
- todorova
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|