начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Дело за повишаване на издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело за повишаване на издръжка

Мнениеот elica77 » 21 Апр 2006, 13:01

Имам дъщеря на 6 години.С бащата сме разведени от година.Доходите му на месец са между 2 500 и 3 000 лева.Моля да ми помогнете - искам да го съдя за по-висока издръжка(в момента тя е 50 лв.),но тои се води безработен.Дали да се захващам с дело и мога ли да увелича издръжката ,ако тои е "безработен"?
На каква база се формира тази издръжка според съда?
Благодаря Ви предварително.
elica77
Младши потребител

Re: Дело за повишаване на издръжка

Мнениеот donna » 21 Апр 2006, 18:03

elica77 написа:Имам дъщеря на 6 години.С бащата сме разведени от година.Доходите му на месец са между 2 500 и 3 000 лева.Моля да ми помогнете - искам да го съдя за по-висока издръжка(в момента тя е 50 лв.),но тои се води безработен.Дали да се захващам с дело и мога ли да увелича издръжката ,ако тои е "безработен"?
На каква база се формира тази издръжка според съда?
Благодаря Ви предварително.

Дай малко по-вече инфо тия пари как ги изкарва и т.н. може да измислим нещо.
donna
Старши потребител

titylina

Мнениеот titylina » 25 Апр 2006, 10:25

абе просто е чула от някъде жената
titylina
Младши потребител

Re: titylina

Мнениеот donna » 25 Апр 2006, 10:28

titylina написа:абе просто е чула от някъде жената

А с просто чула не става това трябва да се докаже след като иска доста по-висока издръжка ,а начини все пак има :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот elica77 » 25 Апр 2006, 19:52

Парите си ги вади безапелационно и това е сигурно - все пак съм живяла с него 10 години.Занимава се с В и К на частно.До преди година нямаше фирма,не плащаше данъци и се водеше трайно безработен..Всъщност той прави В и К на хотели в Созопол,Синеморец ,Малко Търново,Китен и други курортни градове и скъпи бани в частни апартаменти.Едно оборудване на баня(както се казва) струва 850 лв.- за 2 дни се прави.Последният хотел ,който прави мина през фирмата на негов приятел и всъщност фактурите излязоха от там ,а моят съпруг прибра парите на тъмно.Знам ,че за него в момвнта работят 2 момчета ,които той осигурява ,но не знам как се водят и дали има фирма вече.Разбрах ,че е платил собствените си осигуровки за минали периоди.
Предварително Ви благодаря за съветите.
Парите ,за които говоря не са илюзия,а са влизали в дома ми - средно от 2 000 до 4 000 на месец
elica77
Младши потребител

Мнениеот donna » 25 Апр 2006, 19:59

elica77 написа:Парите си ги вади безапелационно и това е сигурно - все пак съм живяла с него 10 години.Занимава се с В и К на частно.До преди година нямаше фирма,не плащаше данъци и се водеше трайно безработен..Всъщност той прави В и К на хотели в Созопол,Синеморец ,Малко Търново,Китен и други курортни градове и скъпи бани в частни апартаменти.Едно оборудване на баня(както се казва) струва 850 лв.- за 2 дни се прави.Последният хотел ,който прави мина през фирмата на негов приятел и всъщност фактурите излязоха от там ,а моят съпруг прибра парите на тъмно.Знам ,че за него в момвнта работят 2 момчета ,които той осигурява ,но не знам как се водят и дали има фирма вече.Разбрах ,че е платил собствените си осигуровки за минали периоди.
Парите ,за които говоря не са илюзия,а са влизали в дома ми - средно от 2 000 до 4 000 на месец

Е след като има фирма няма да е толкова трудно .......ще се изиска инфо от Нап осигурява ли се , осигурява ли чрез фирмата други лица , както и ще поискате съдебно удостоверение с което да се снабдите от НСИ с инфо какъв е средния доход на лице занимаващо се с тая дейност.
Е някои неща може да се докажат със свидетели ,други хм .......ще требва да се изискат счетоводните документи на фирмата ...която е проформа е получила парите и да се види кой на кого е превеждал пари /тва ако е осчетоводено само/, може да се снабдите от отдел местни данъци и такси с инфо за имоти и т.н.,с извадка от МТЕЛ и Глобул ,БТК примерно за телефонни сметки колко са плаща ли ги ,от общината ЕСГРАОН -какъв е статуса му /женен /разведен има ли др. деца и т.н/
donna
Старши потребител

Може да се докажат доста неща в случая , все пак за такава битка си наемете опитен колега нищо ,че е идна издръжка само.
Последна промяна donna на 25 Апр 2006, 20:02, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

elica77 написа:Парите си ги вади безапелационно и това е сигурно - все пак съм живяла с него 10 години.Занимава се с В и К на частно.До преди година нямаше фирма,не плащаше данъци и се водеше трайно безработен..Всъщност той прави В и К на хотели в Созопол,Синеморец ,Малко Търново,Китен и други курортни градове и скъпи бани в частни апартаменти.Едно оборудване на баня(както се казва) струва 850 лв.- за 2 дни се прави.Последният хотел ,който прави мина през фирмата на негов приятел и всъщност фактурите излязоха от там ,а моят съпруг прибра парите на тъмно.Знам ,че за него в момвнта работят 2 момчета ,които той осигурява ,но не знам как се водят и дали има фирма вече.Разбрах ,че е платил собствените си осигуровки за минали периоди.

Е след като има фирма няма да е толкова трудно .......ще се изиска инфо от Нап осигурява ли се , осигурява ли чрез фирмата други лица , както и ще поискате съдебно удостоверение с което да се снабдите от НСИ с инфо какъв е средния доход на лице занимаващо се с тая дейност.
Е някои неща може да се докажат със свидетели ,други хм .......ще требва да се изискат счетоводните документи на фирмата ...която е проформа е получила парите и да се види кой на кого е превеждал пари /тва ако е осчетоводено само/, може да се снабдите от отдел местни данъци и такси с инфо за имоти и т.н.,с извадка от МТЕЛ и Глобул ,БТК примерно за телефонни сметки колко са плаща ли ги ,от общината ЕСГРАОН -какъв е статуса му /женен /разведен има ли др. деца и т.н/

Е като преди година е бил трайно безработен как е живял и тва може да се докаже ,къде със свидетели ,къде от имотното му положение,а и не е получавал социални помощи нали :lol: и това се доказва.
donna
Старши потребител

Благодаря

Мнениеот elica77 » 26 Апр 2006, 13:27

Мила donna ,благодаря ти за вниманието и за информацията,която ще ми бъде от полза.Сестра ми е прокурор в Бургас и се надявам на нейното мнение - да ме насочи към подходящ Ваш колега.
Ползотворна седмица и приятен уикенд...
Елица
elica77
Младши потребител

Благодаря

Мнениеот elica77 » 26 Апр 2006, 13:27

Мила donna ,благодаря ти за вниманието и за информацията,която ще ми бъде от полза.Сестра ми е прокурор в Бургас и се надявам на нейното мнение - да ме насочи към подходящ Ваш колега.
Ползотворна седмица и приятен уикенд...
Елица
elica77
Младши потребител

Назад към Семейни казуси