- Дата и час: 16 Дек 2024, 01:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Оспорване на дарена собственост???
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Оспорване на дарена собственост???
Здравейте! Преди няколко години един мой познат получи чрез дарение от родителите си част от парцел в регулация. Върху терена той построи къща. В момента роднините му са решили да оспорват дарението, поради неизвестни за мен причини. Доколкото съм запознат, собствеността получена чрез дарение е равносилна на собствеността получена чрез покупко-продажба, но не съм сигурен. Въпросът ми е , това че собствеността е дарена, ще улесни ли по някакъв начин нейното оспорване? Изобщо според вас има ли някакво основание за притеснение? Сложна работа наистина, но се надявам наякой да ме просветли по въпроса Предварително ви благодаря!
- man1212
- Нов потребител
man1212 написа:Става въпрос за братята му.
Най-вероятно искат възстановяване на запазена част, предполагам поне...
- gery
- Потребител
Re: Оспорване на дарена собственост???
man1212 написа: В момента роднините му са решили да оспорват дарението, поради неизвестни за мен причини. Доколкото съм запознат, собствеността получена чрез дарение е равносилна на собствеността получена чрез покупко-продажба, но не съм сигурен. Въпросът ми е , това че собствеността е дарена, ще улесни ли по някакъв начин нейното оспорване?
собствеността, получена чрез дарение е равносилна на собствеността, получена чрез покупко-продажба, както казвате, но е равносилна досежно пълното придобиване правото на собственост, не и във възможностите за загубването й... или както е казала gery най- вероятно искат възстановяване на запазена част, т.е. ако не могат да допълнят своята запазена част от другото имущество на наследодателя (предполагам, че родителите на Вашия познат са починали), то даренията, извършени от него, започват да се намаляват...
Вижте чл.28 и следващите от Закон за наследството, за да се ориентирате
-
tessa - Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|