начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Детето ми-жертва на насилие от собствения му баща

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Детето ми-жертва на насилие от собствения му баща

Мнениеот venirel » 12 Май 2006, 15:56

Здравейте,мили хора!Пиша ви с огромна болка и сълзи на очи,защото съм беззащитна,отчаяна и нещастна.Нямам отникъде помощ,нито протегната ръка за моите житейски проблеми.Единствената светлина сте ми Вие,светлина в тъмния и безкраен тунел,който се оказа без изход.Става дума за малтретиране на 2 годишното ми дете от моя съпруг,който носи в себе си сърце на злодей и садист.Имам родители,но не мога да им разкажа,защото на майка ми неотдавна и откриха рак на гърдата и смятам,че един такъв разговор с нея би я убил.Изобщо не желая да ги тревожа.Помогнете ми и ми покажете всички стъпки за разобличаването и евентуално отнемането на родителските права на човек,недостоен да бъде баща.Знам,че писмото ми е потресаващо,но това е моята драма.Ще се радвам,ако ми помогнете!
venirel
Нов потребител

Мнениеот vl » 12 Май 2006, 16:03

Подайте жалба до прокуратурата, с копие до Агенция за закрила на детето и до Агенцията за социално подпомагане, отдел "Закрила на детето" като начало. След това се свържете с адвокат и започнете процедура по отнемане на родителските права.
vl
Нов потребител

Мнениеот onche_bonche » 12 Май 2006, 16:13

Ако насилието над детето се повтори, незабавно се снабдете с медицинско свидетелство от "Съдебна медицина", в което да са описани подробно нараняванията на детето. Идете и до районното поделение на МВР и подайте жалба. Не отлагайте! Ако един човек е способен да посегне на дете веднъж, той няма да се спре да го направи и втори път.
onche_bonche
Младши потребител

Мнениеот exprof_office » 12 Май 2006, 16:24

По мое мнение преди да предприемете каквото и да било от това, което колегите предлагат, трябва възможно най-бързо да се изнесете заедно с детето (при роднини, приятели или където прецените Вие).
За съжаление непредвидимо е какво действие може да се провокира у съпруга Ви като разбере, че сте направили опит да се защитите.
Такава подобно ситуация се е разигравала пред очите ми и много добре зная, че задължително трябва да сте разделени преди да потърсите вариант за защита.
exprof_office
Младши потребител

Мнениеот onche_bonche » 12 Май 2006, 16:27

Друг път за защита - отново информирате полицейското управление с молба за налагане на спешни мерки по чл.76 от Закона за МВР; те служебно изпращат преписката в съответния районен съд заедно с обясненията на извършителя. Съдът може да постанови отстраняване на извършителя от съвместно обитаваното семейно жилище за определен от съда срок. Горното е по Закона за защита срещу домашното насилие.
През това време можете да предприемете действия за търсене на наказателна отговорност на бащата като подадете жалба в районната прокуратура.
onche_bonche
Младши потребител

Мнениеот reni » 12 Май 2006, 19:26

Освен всичко юридическата страна на въпроса, мисля че се нуждаете от помощ и от друга помощ:
За контакти

Адрес на Асоциация Анимус:

ул. "Екзарх Йосиф" 85 (на ъгъла с ул. "11 Август")
София 1000
Тел./Факс: +359 2 9835205; 9835305; 9835405

e-mail:animus@animusassociation.org

Ако сте преживели домашно насилие
Ако Вие или Ваш близък сте станали жертви на сексуално насилие.
Ако Ваша близка е попаднала в трафик на жени или я заплашват, че ще бъде продадена в чужбина
Ако искате да споделите
Ако имате нужда от подкрепа
Ако имате нужда от информация
Ако искате да промените живота си

ПОТЪРСЕТЕ ПОМОЩ

Ако искате да уговорите среща със специалист, обадете се предварително всеки ден от 9.30 до 17.30 часа, без събота и неделя.
Телефоните са: 02/ 983 52 05, 02/ 983 53 05, 02/ 983 54 05

Ако имате нужда от спешна помощ, използвайте:
Горещата телефонна линия за пострадали от насилие
02/ 981 76 86
денонощно
reni
Младши потребител

Re: Детето ми-жертва на насилие от собствения му баща

Мнениеот gery » 12 Май 2006, 19:39

venirel написа:Здравейте,мили хора!Пиша ви с огромна болка и сълзи на очи,защото съм беззащитна,отчаяна и нещастна.Нямам отникъде помощ,нито протегната ръка за моите житейски проблеми.Единствената светлина сте ми Вие,светлина в тъмния и безкраен тунел,който се оказа без изход.Става дума за малтретиране на 2 годишното ми дете от моя съпруг,който носи в себе си сърце на злодей и садист.Имам родители,но не мога да им разкажа,защото на майка ми неотдавна и откриха рак на гърдата и смятам,че един такъв разговор с нея би я убил.Изобщо не желая да ги тревожа.Помогнете ми и ми покажете всички стъпки за разобличаването и евентуално отнемането на родителските права на човек,недостоен да бъде баща.Знам,че писмото ми е потресаващо,но това е моята драма.Ще се радвам,ако ми помогнете!

Ето ви и координати на сдружение "Детство без сълзи"Мисля, че ще ви помогнат!

Гр.София, ул."Солунска", №4, ет.2 ап.3
Тел./факс 980 87 84
e-mail: office@detstvobezsalzi.org
gery
Потребител

Назад към Семейни казуси