начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

ПРАВ ЛИ Е СЪДА?СЕМЕЙНО ЛИ Е това жилище?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПРАВ ЛИ Е СЪДА?СЕМЕЙНО ЛИ Е това жилище?

Мнениеот lorein » 16 Май 2006, 23:45

Колеги, вижте това:
По време на фактическата раздяла съпругът купува жилище в груб строеж. Съпругата и детето не са живяли никога там и това беше доказано в процеса. Съпругата направи искане за възлагане на това жилище, аз твърдях, че няма право тъй като то не е семейно по смисъла на СК. Обаче, съдът е на друго мнение - с решението е предоставил частично ползването на жилището на съпругата / то е доста голямо/. Продължавам да смятам, че съм права и ще жаля. Чудя се какви са били мотивите на съда - да няма нещо, за което да не съм чула. Всяко мнение ще ми е от полза.Благодаря ви
lorein
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 16 Май 2006, 23:56

Така както описвате фактическата обстановка, мисля че съжденията Ви са верни. Остава обаче да се прочетат и мотивите на съда, поради което е уважил претенцията на съпругата.Семейно жилище по смисъла на СК е това, в което са съжителствали семейството. Щом това не е било факт, то това жилище не следва да се приема за такова. Друг е въпросът, че това жилище е СИО / презумпцията на чл. 19 СК /, освен ако не се обори.

Ето защо считам, че имате основание да оспорвате решението относно предоставянето за позлване на семейното жилище.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот lorein » 17 Май 2006, 23:32

Благодаря за отговора. Дано да сме прави, защото имота е много апетитен.Ще ви уведомя за резултата, но като се има предвид, че 2ра инстанция е СГС, едва ли ще е скоро.
lorein
Нов потребител

Назад към Семейни казуси