начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

чл.183 от НК това подигравка със детето на разведени ли е?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.183 от НК това подигравка със детето на разведени ли е?

Мнениеот elada » 17 Май 2006, 12:59

През м. октомври 2004 г.подадох жалба към районнен съд Бургас за неизплащане на детска издръжка определена по взаймно съгласие при прекратяване на брака ми през декември 1999 г.Бившият ми съпруг не е плащал издръжка никога.След всичките процедури ,делото бе дадено на съда през м. март 2005 г.След дълги отлагания на делата поради неявяване на подсъдимия или на неговия адвокат ,по молба на бившия ми съпруг че има желание да изплати парите 6100 лв./това е издръжката за периода от м.януари 2000 г. до м. март 2004 г./или на незнам какво си още,на делото бе даден ход едва м.март.Бившият ми съпруг се призна за виновен,съдът го призна за виновен и го осъди на 500 лв.глоба към държавата.Аз питам:Кой в крайна сметка ще ми плати издръжката на детето,Кой ще накара бившият ми съпруг да плаща изобщо някаква издръжка,и защо след като аз търся парите на моето дете парите ги прибира държавата?
elada
Младши потребител

Re: чл.183 от НК това подигравка със детето на разведени ли

Мнениеот gery » 17 Май 2006, 14:57

elada написа:През м. октомври 2004 г.подадох жалба към районнен съд Бургас за неизплащане на детска издръжка определена по взаймно съгласие при прекратяване на брака ми през декември 1999 г.Бившият ми съпруг не е плащал издръжка никога.След всичките процедури ,делото бе дадено на съда през м. март 2005 г.След дълги отлагания на делата поради неявяване на подсъдимия или на неговия адвокат ,по молба на бившия ми съпруг че има желание да изплати парите 6100 лв./това е издръжката за периода от м.януари 2000 г. до м. март 2004 г./или на незнам какво си още,на делото бе даден ход едва м.март.Бившият ми съпруг се призна за виновен,съдът го призна за виновен и го осъди на 500 лв.глоба към държавата.Аз питам:Кой в крайна сметка ще ми плати издръжката на детето,Кой ще накара бившият ми съпруг да плаща изобщо някаква издръжка,и защо след като аз търся парите на моето дете парите ги прибира държавата?

Ами защото сте приели по-скоро не особено правилната тактика. Трябваше да си извадите изпълнителен лист, да подадете молба до съдия изпълнител, да посочите изпълнителен способ (дали изнасяне на публична продан на някакви вещи и/или недвижим имот, дали запор на заплата и/или банкова сметка и т.н.) и да се въоръжите с малко търпение. Ако бащата няма средства да плаща издръжката, същата се плаща от Държавата чрез Общината. За това пак има съответна процедура. Всъщност чл.183 от НК е нещо съвсем различно от завеждането на изпълнително дело и събиране на вземането принудително.
gery
Потребител

Re: чл.183 от НК това подигравка със детето на разведени ли

Мнениеот donna » 17 Май 2006, 15:08

gery написа:
elada написа:През м. октомври 2004 г.подадох жалба към районнен съд Бургас за неизплащане на детска издръжка определена по взаймно съгласие при прекратяване на брака ми през декември 1999 г.Бившият ми съпруг не е плащал издръжка никога.След всичките процедури ,делото бе дадено на съда през м. март 2005 г.След дълги отлагания на делата поради неявяване на подсъдимия или на неговия адвокат ,по молба на бившия ми съпруг че има желание да изплати парите 6100 лв./това е издръжката за периода от м.януари 2000 г. до м. март 2004 г./или на незнам какво си още,на делото бе даден ход едва м.март.Бившият ми съпруг се призна за виновен,съдът го призна за виновен и го осъди на 500 лв.глоба към държавата.Аз питам:Кой в крайна сметка ще ми плати издръжката на детето,Кой ще накара бившият ми съпруг да плаща изобщо някаква издръжка,и защо след като аз търся парите на моето дете парите ги прибира държавата?

Ами защото сте приели по-скоро не особено правилната тактика. Трябваше да си извадите изпълнителен лист, да подадете молба до съдия изпълнител, да посочите изпълнителен способ (дали изнасяне на публична продан на някакви вещи и/или недвижим имот, дали запор на заплата и/или банкова сметка и т.н.) и да се въоръжите с малко търпение. Ако бащата няма средства да плаща издръжката, същата се плаща от Държавата чрез Общината. За това пак има съответна процедура. Всъщност чл.183 от НК е нещо съвсем различно от завеждането на изпълнително дело и събиране на вземането принудително.

Аз имам едни изпълнителни дето нищо не може да му се хване ,има уж имоти но никой не купува ,значи не се стряска , но се води ,че има имущество , посочени неезнам кви способи -нашия обаче се мести от работа на работа дето докато го открият ,токувиж се окаже ,че реботи и баз никакъв договор нито трудов нито граждански ...........нищо друго не остава освен една тъжба .
По оная наредба за изплащане на присъдената издръжка се оказва ,че работил и има имущество -кредитора вълците го яли като не може да събере парите . С две думи влачат се паралелно изпълнителни дела и тъжба ..........

Все пак тя не каза има ли образувано изп. дело , пък и нищо не и пречи да пусне втора тъжба
donna
Старши потребител

Мнениеот elada » 17 Май 2006, 15:30

в момента пускам молба за образуване на изпълнително дело,но не вярвам че може да бъде направено нещо,А делото го заведох по чл.183 по съвет на адвокат
elada
Младши потребител

Мнениеот donna » 17 Май 2006, 15:33

elada написа:в момента пускам молба за образуване на изпълнително дело,но не вярвам че може да бъде направено нещо,А делото го заведох по чл.183 по съвет на адвокат

Що не вярваш тоя работи ли ,има ли някакво имущество.
Ако не знаеш искаш съдия изпълнителя да направи справка в НАП , както и в общината отдел местни данъци и такси .
donna
Старши потребител

Мнениеот elada » 17 Май 2006, 15:42

И какво като взема изпълнителен лист,аз знам че той има недвижимо имущество/земи по черноморието,
но незнам точно къде/ както и банкова сметка,но ми се каза че това е защитена информация и никой няма да ми даде такава
elada
Младши потребител

Мнениеот donna » 17 Май 2006, 15:57

elada написа:И какво като взема изпълнителен лист,аз знам че той има недвижимо имущество/земи по черноморието,
но незнам точно къде/ както и банкова сметка,но ми се каза че това е защитена информация и никой няма да ми даде такава

Малко трудно ще е но не е невъзможно все пак опитайте -СИ може да поиска инфо от общинска служба земеделие и гори ..........,за банковата сметка пак чрез СИ , тия дела по начало са безплатни ,ама знае ли човек в някои служби искат пари за запорите питай първо във вашата как е /ако са безплатни запор по сметките в централно управление на всички банки в страната те са около 30/ .
Нямате ли адвокат ,който да ви движи нещата .
donna
Старши потребител

Мнениеот eda » 17 Май 2006, 16:22

Ако желаете да Ви се помогне ефективно можете да се обадите на тел.813548-Бургас.
eda
Младши потребител

Мнениеот gudio » 17 Май 2006, 22:10

Не съм специалист по наказателно право, но доколкото знам, по чл.183 е "продължено простъпление", извършва се с бездействие във всеки един момент. Изчакайте малко и сезирайте прокуратурата, като представите предходното определение или присъда, с които е осъден на глоба. Ще излезне рецидивист и вече ще му се стъжни повече. При повторно осъждане ще му излиза в свид. за съдимост и ще има доста проблеми. Иначе номерът с глобата е наистина подигравка - това държавно вземане май измества и вземането за издръжка и ако се съберат от него някакви пари, ще отидат в бюджета, вместо при детето.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот elada » 18 Май 2006, 13:40

Благодаря ви за съветите!
elada
Младши потребител

Назад към Семейни казуси