начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Моля за помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за помощ

Мнениеот elada » 24 Май 2006, 11:22

Има ли някакъв образец на молба за издаване на изпълнителен лист за детска издръжка,детето е на 14 год.
elada
Младши потребител

Re: Моля за помощ

Мнениеот donna » 24 Май 2006, 11:27

elada написа:Има ли някакъв образец на молба за издаване на изпълнителен лист за детска издръжка,детето е на 14 год.

14г. навършени нали така .

до районен съд..........

Молба

от ...........
със съгласието на родителя

по гр.д.№..............

Моля да ми бъде издаден изпълнителен лист по гр.д.№........

прилагам д.т. за внесена Д.Т. /някъде се събира д.такса по тия дела за изп. лист не знам как е при вас питай /

гр..........дата......... С Уважение :.............

родител:...............

Е ако си адвоката по делото можеш направо ти да поискаш да се издаде изпълнителния лист

Молби от тоя тип по принцип като образци има закачени по таблата или вратите на канцелариите по съдилищата.
donna
Старши потребител

Мнениеот 7777 » 24 Май 2006, 11:43

Аз мисля, че ДТ не се дължи нито за издаването на изпълнителния лист, нито за образуването на изп.дело.
7777
Младши потребител

Мнениеот elada » 24 Май 2006, 11:43

Адвоката ми написа вече една молба от мое име,и от съда я оставиха без уважение,като ми казаха ,че молбата трябва да бъде от името на детето,Другото което ме притеснява е ,че молбата е по бракоразводното дело , а аз осъдих бившият ми съпруг по наказателно дело по чл.183 от НК,не е ли по-добре да подам молбата за издаване на изпълнителният лист по това дело?
elada
Младши потребител

Мнениеот donna » 24 Май 2006, 19:07

За д.т. всекий съд различно , като писах има места където за и.л. по дело за издръжка се събира -плащала съм , има места където не се събира ,за съдебното изпълнение важат псъщите правила някъде искап д.т. и за образуване и за способите ,другаде само за способите на трети места никаква Д.Т. от взискателя не събират ...........еми практика различна.
Личното ми мнение е че не следва да се събира Д.Т. нито за издаване на изпълнителния лист нито за образуване на изп. дело нито за запорите и възбраните .
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 24 Май 2006, 19:08

Става въпрос за издръжката определена по делото за развод така ли ...ами подайте молба за издаване на изпълнителен лист.
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси