начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

vapros za OOD

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

vapros za OOD

Мнениеот hermes_radeva » 24 Май 2006, 18:49

Molq za savet, razvedoh se predi 2 meseca, no bivshiqt mi saprug se e vazpolzval ot ¨semeinite oblagi¨. Polovin godina predi da se razvedem e sazdal drujestvo OOD, kato na4alniq kapital za sazdavaneto mu e vzel ot men-moqta firma, koqto e ET. 4rez bankov prevod i osnovanie za plashtane - zahranvane smetkata na OOD, bivshiq mi saprug e napravil direkten prevod ot moqta firmena smetka kam negovata. Polu4ava se taka, 4e sazdavaneto na negovoto drujestvo e napraveno s moi firmeni sredstva. Faktat 4e ve4e sme razvedeni moje li da mi popre4i da predqvq isk kam negovoto OOD, i ako ne pre4i, trqbva da se obarna kam prokuraturata ili da zaveda grajdanski isk?

Blagodarq Vi predvaritelno
Geri
hermes_radeva
Нов потребител

Мнениеот nikoy » 25 Май 2006, 09:45

Развода не може да Ви попречи да заведете иск.След като не е титуляр на сметката Ви ми е чудно как банката е осъществила превода и как е имал достъп до Вашите банкови сметки.Сигурно се е позовал на общ влог - СИО, но имуществото на ЕТ-то не влиза в съпруж.имущ.общност.
nikoy
Потребител

Мнениеот hermes_radeva » 26 Май 2006, 18:45

Blagodarq za otgovora, no tai kato ne sam urist ne razbrah kam kogo trqbva da otnesa problema - kam prokuraturata ili s grajdanski isk kam sada. Bivshiqt mi ve4e saprug imashe palnomoshtno ot men vav firmata mi i po tozi na4in imashe dostap do smetkite mi. Pitaneto mi e za tova, 4e s moi sredstva sazdade svoeto OOD, imam li pravo da poiskam pone vazstanovqvaneto na vzetite sumi ili kam 4ast ot dqlovete na OOD-to, tam sadrujnicite sa dvama - bivshiq mi saprug i negovata mama.
hermes_radeva
Нов потребител

Назад към Семейни казуси