Искам да започна процедура по осиновяване и си търся добър адвокат, който може да ми гарантира положителен резултат в крайна сметка. Ако може нека да е от Бургас. Казуса ни е малко сложен, но не бих казала неразрешим.
Дете на 8 години, което познава за свой баща единствено вторият ми съпруг, който се грижи за него почти от раждането му. За повече информация моля пишете ми.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 00:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Осиновяване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Осиновяване
pawlina.kolewa написа:Искам да започна процедура по осиновяване и си търся добър адвокат, който може да ми гарантира положителен резултат в крайна сметка. Ако може нека да е от Бургас. Казуса ни е малко сложен, но не бих казала неразрешим.
Дете на 8 години, което познава за свой баща единствено вторият ми съпруг, който се грижи за него почти от раждането му. За повече информация моля пишете ми.
Не става ясно какво точно искате, но в крайна сметка последното ви пояснение говори за това, че може би желаете вторият ви съпруг да осинови детето ви от предходен брак или връзка. Има такава правна възможност, но бащата на детето трябва да подпише декларация по образец за това че дава съгласие детето да бъде осиновено от вторият съпруг на родител. Производството е съдебно, трябва да сте наясно какъв вид осиновяване искате - пълно или непълно.
Късмет!
- gery
- Потребител
Правилно сте разбрала, че искам вторият ми съпруг да осинови детето ми. Осиновяването трябва да е пълно. Знам че има дълга процедура, но незнам какво се изисква от мен да направя.
- pawlina.kolewa
- Нов потребител
pawlina.kolewa написа:Правилно сте разбрала, че искам вторият ми съпруг да осинови детето ми. Осиновяването трябва да е пълно. Знам че има дълга процедура, но незнам какво се изисква от мен да направя.
Ами принципно трябва да си издействате декларация с която бившият ви се съгласява детето да бъде осиновено от вторият ви съпруг. Не знам какви са ви отношенията все пак и дали това е възможно.
- gery
- Потребител
Принципно мисля че няма да стане. Защото дори незнам къде се намира. Нямам никаква информация за него от почти осем години. Така че не се надявам да стане по най-лесния начин.
- pawlina.kolewa
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|