- Дата и час: 16 Дек 2024, 00:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИЗПЛАЩАНЕ НА ДЕТСКА ИЗДРЪЖКА
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
ИЗПЛАЩАНЕ НА ДЕТСКА ИЗДРЪЖКА
Имам следният проблем: със съпругът ми сме разделени от 6 години, но нямаме официално развод. Един ден просто не се прибра. Предпочете да живее с родителите си, вместо да има семейство и произтичащите от това задължения. Многократно сме го търсили, говорила съм и с родителите му, но без никакъв резултат. От тогава не е идвал и изобщо не се интересува от детето си. Не дава никаква издръжка. Официално не се води на работа и няма никакво имущество на негово име, всичко е на името на неговите родители. Искам да подам дело за издръжка на детето, но откъде бих могла да получавам присъдената издръжка??? Казаха ми, че в такива случаи след като се докаже, че бащата няма никакви доходи и имущество, Общината я изплащала. Не съм обаче чула някой да е получил детска издръжка от Община. Моля, някой който е минал по този път или би могъл да ми помогне със съвет да пише. Благодаря на всички предварително!!!
- viki2006
- Младши потребител
Re: ИЗПЛАЩАНЕ НА ДЕТСКА ИЗДРЪЖКА
viki2006 написа:Имам следният проблем: със съпругът ми сме разделени от 6 години, но нямаме официално развод. Един ден просто не се прибра. Предпочете да живее с родителите си, вместо да има семейство и произтичащите от това задължения. Многократно сме го търсили, говорила съм и с родителите му, но без никакъв резултат. От тогава не е идвал и изобщо не се интересува от детето си. Не дава никаква издръжка. Официално не се води на работа и няма никакво имущество на негово име, всичко е на името на неговите родители. Искам да подам дело за издръжка на детето, но откъде бих могла да получавам присъдената издръжка??? Казаха ми, че в такива случаи след като се докаже, че бащата няма никакви доходи и имущество, Общината я изплащала. Не съм обаче чула някой да е получил детска издръжка от Община. Моля, някой който е минал по този път или би могъл да ми помогне със съвет да пише. Благодаря на всички предварително!!!
Първо ще го осъдите да плаща издръжка ,след това ще образувате изпълнително дело и ако се окаже ,че няма никакво имущество ,както и че не работи тогава ще поискате изплащане на издръжката от общината ,молбата се подава чрез Съдебния Изпълнител .
- donna
- Старши потребител
ИМА И ДРУГ ВАРИАНТ - ТЪРСЕТЕ ИЗДРЪЖКА ОТ БАБА/ДЯДО НА ДЕТЕТО
Детето ви има право на издръжка и от други лица, ако се установи, че съпругът ви не може да я изплаща, такава може да се търси ат родителите на съпруга Ви, от които като техен низходящ детето ви има право на издръжка. За размера на издръжката отново, както и при обичайната издръжка на родител спрямо дете, се съпоставят възможностите на даващите издръжка с нуждите на детето
Suum cuique.
- gun4eva
- Потребител
Следва да се уточни - че при едно дело за издръжка ще се вземат предвид възможностите на бащата да заплаща такава и нуждите на детето. Ако бащата не плаща, тогава общината ще изплаща издръжката, а бащата ще бъде длъжник на общината, така че сте подсигурена. Но дело тр. да има, за да има и съд. решение, с което бащата да бъда все пак задължен да я дава, като не се постига този резултат доброволно.
- spravedlivost
- Младши потребител
И какво като има съд и наказателна отговорност?При едно такова подобно дело за не изплащана издръжка за периода от 7 години,бащата беше осъден след 1 година на водене на дела с глоба от 500 лв.към държавата,дълбоко се съмнявам ,че някой до сега е влязъл в затвора за това
- trevora_91
- Нов потребител
И какво като има съд и наказателна отговорност?При едно такова подобно дело за не изплащана издръжка за периода от 7 години,бащата беше осъден след 1 година на водене на дела с глоба от 500 лв.към държавата,дълбоко се съмнявам ,че някой до сега е влязъл в затвора за това
- trevora_91
- Нов потребител
отговор
- trevora_91
- Нов потребител
хайде и аз да се включа
Просто съм потърпевша.С 10-годишен развод,колко пъти водихме дела за издръжка,нямам изплатена такава дори за един месец.Бащата е супер безотговорен!Детето ми стана на 15 години.Когато навърши 14 имаше дело ,на което го изслушваха и т.н.т.И какво?Бащата е остъден на 80 лв.от които не плаща и един ...Нито е в затвора,нито общината ми изплаща нещо.В тази държава има закони,но не се спазват.
- nwe_love_27
- Младши потребител
хайде и аз да се включа
Просто съм потърпевша.С 10-годишен развод,колко пъти водихме дела за издръжка,нямам изплатена такава дори за един месец.Бащата е супер безотговорен!Детето ми стана на 15 години.Когато навърши 14 имаше дело ,на което го изслушваха и т.н.т.И какво?Бащата е остъден на 80 лв.от които не плаща и един ...Нито е в затвора,нито общината ми изплаща нещо.В тази държава има закони,но не се спазват.
- nwe_love_27
- Младши потребител
хайде и аз да се включа
- nwe_love_27
- Младши потребител
хайде и аз да се включа
- nwe_love_27
- Младши потребител
хайде и аз да се включа
- nwe_love_27
- Младши потребител
хайде да се включа
Закони има,но не се спазват!Бившият ми съпруг съм го призовавала 4-5 пъти на съд за неизплатена издръжка за 10 години.Нито съм получила лев,нито той е в затвора,нито ми плаща общината.
- nwe_love_27
- Младши потребител
Извинявам се
Даде ми грешка няколко пъти и после текста ми се появи неколкократно във форума.Някой ако може да ми даде съвет по правния въпрос!Благодаря!
- nwe_love_27
- Младши потребител
Re: Извинявам се
nwe_love_27 написа:Даде ми грешка няколко пъти и после текста ми се появи неколкократно във форума.Някой ако може да ми даде съвет по правния въпрос!Благодаря!
Един съвет - сменете си адвоката. Съществуват правни механизми, който макар и не изцяло ефективни биха ви доставили тази материална облага, която съдът Ви е отредил.
УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Да
Сигурно сте прав,защото се опитвам от половин година да се свържа с адвоката си,за да провера как се развиват нещата и той не ми вдига телефона.Документите са ми в него,сменил е кантората.Според вас защо не ми отговаря на обажданята и какво трябва да направя аз,за да сменя адвоката?
Може да ви се вижда глупаво,че си търся правата,но бащата не стига,че не си плаща издръжката,а се напива и се държи като пълен простак,когато взима детето,което адски ме изнервя.
Затова смятам,че не би трябвало да го съжалявам и да му опрощавам задълженията.
Може да ви се вижда глупаво,че си търся правата,но бащата не стига,че не си плаща издръжката,а се напива и се държи като пълен простак,когато взима детето,което адски ме изнервя.
- nwe_love_27
- Младши потребител
Re: Да
nwe_love_27 написа:Сигурно сте прав,защото се опитвам от половин година да се свържа с адвоката си,за да провера как се развиват нещата и той не ми вдига телефона.Документите са ми в него,сменил е кантората.Според вас защо не ми отговаря на обажданята и какво трябва да направя аз,за да сменя адвоката?
Първото нещо, което можете да направите е да оттеглите пълномощното, с което сте дали права на адвоката си. След това, следва да отидете до Адвокатската колегия, в която е писан и да поискате адресът на кантората му.В случай, че не го откриете или откаже да Ви даде документите подайте жалба до Адв.колегия. Адвокатът е длъжен да ви върне всички документи, които се намират у него.
В случай , че сте от София или региона мога да ви посъветвам да се свържите с адвокат Гергана Костакиева. Ерудиран юрист, практикуващ в областта на семейното право и други правни отрасли. Дори и само за консултация ще ви бъде от полза.
УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
19 мнения
• Страница 1 от 1
|
|