Не знам как да постъпя и към кого да се обърна.Вярно говорих с моята адвокатка и тя ме успокои до някаква степен.Но притеснението ми си остава.Моля ви от цялото си сърце - в голяма безисходица съм ,а бившия явно ми прави на пук от яд ,ако можете ми дайте съвет - ще ви бъда много благодарна.
Мъжа ми или бившия ползва в момента нашето общо жилеще и в момента е пуснал обява във вестника че продава жилището.Макар че водим в момента делба върху въпросния апартамент.Успокоиха ме че не може да го продаде без мен.Съгласих се но притеснението ми си остава.В момента е с една жена която е доста навътре в тези неща и именно това много ме притеснява че двамата може да направят някаква шашма.Какво мога да направя и към кого да се обърна.
Моля ви помогнете ми .Просто един съвет ще ми е от полза. Не съм зла жена и винаги съм мислела с доброто да се разделим.Не сме първите , няма да сме и последните които ще се развеждаме и просто май смешно но и наивно си помислех че всичко ще върви по нормален път.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 00:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Незнам как да постъпя- моля ви помогнете ми
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
lawhope написа:Имате ли развод,кога е придобит имота?-уточнете се!
Имота е придобит по време на брака .Развод имаме от 1год но той ползва сем. жилеще до момента на подялбата.
- ani_g
- Нов потребител
lawhope написа:Имате ли развод,кога е придобит имота?-уточнете се!
Имота е придобит по време на брака .Развод имаме от 1год но той ползва сем. жилеще до момента на подялбата.
- ani_g
- Нов потребител
Ако жилището Ви е неподеляемо,се изнася на публична продан при положение,че никой от двамата не го плати на другия,но не виждам от какво ще се притеснявате!? Каквито и съвети да му дават ,Вие сте съсобственик на това жилище и той не може да го продаде без Вашето съгласие....-всяка разпоредителна сделка от негова страна ще бъде нищожна.
- lawhope
- Потребител
lawhope написа:Ако жилището Ви е неподеляемо,се изнася на публична продан при положение,че никой от двамата не го плати на другия,но не виждам от какво ще се притеснявате!? Каквито и съвети да му дават ,Вие сте съсобственик на това жилище и той не може да го продаде без Вашето съгласие....-всяка разпоредителна сделка от негова страна ще бъде нищожна.
Така е но съм чувала какви ли не неща- относно това продаве на имоти.Часта от имота за мен е по голяма и смятам аз да му наплащам.Но това ме притеснява в момента, че го е пуснал за продажба.
- ani_g
- Нов потребител
По принцип при съсобственост , първо се предлага на съсобственика да изкупи другия дял,така че не виждам защо той ще пуска обявя за продажба-ако иска да види цената,тя е горе-долу една и съща за еднакъв тип жилища...Защо не му предложите цена и не му платите неговия дял,който казвате ,че е и по-малък,или той иска да продадете жилището,за да не го вземете Вие!? Всъщност Вие доброволно ли се делите или минахте през съд?
- lawhope
- Потребител
lawhope написа:По принцип при съсобственост , първо се предлага на съсобственика да изкупи другия дял,така че не виждам защо той ще пуска обявя за продажба-ако иска да види цената,тя е горе-долу една и съща за еднакъв тип жилища...Защо не му предложите цена и не му платите неговия дял,който казвате ,че е и по-малък,или той иска да продадете жилището,за да не го вземете Вие!? Всъщност Вие доброволно ли се делите или минахте през съд?
Нищо не е доброволно.Апартамента се дели на три в моя полза.Чакам делото в което ще се уточни вещите лица колко са оценили апартамента.И така мисля - аз да му наплатя.Но си видях апартамента на продажба, както и пратих хора да го гледат уж ще го купуват-гадно е наистина но се притесних .Както и се оказа че са основателни причините ми за притеснения-нашия апартамент се продава.Аз нямам достъп до това жилище- ключове има само той.Това ме притеснява - че до момента на подялбата може ли да направи нещо- макар и шашма.Как да постъпя.Притеснението ми е голямо защото съм с двете деца дефакто на улицата- при познати.
- ani_g
- Нов потребител
След като сте с деца,съдът би трябвало да предостави апартамента на Вас-защо той живее там,а не Вие и децата??? Има ли изобщо съдебно решение?Принципно , той може да направи много неща/шашми/,но това не значи,че няма да носи отговорност-напротив-и точно затова не мисля ,че ще посмее да направи каквото и да било....Не знам какво е това съдебно решение , но ако децата Ви са непълнолетни е недопустимо той да живее в жилището, а Вие по познати...Та какво пише в това решение,на кого е предоставено жилището????
- lawhope
- Потребител
lawhope написа:След като сте с деца,съдът би трябвало да предостави апартамента на Вас-защо той живее там,а не Вие и децата??? Има ли изобщо съдебно решение?Принципно , той може да направи много неща/шашми/,но това не значи,че няма да носи отговорност-напротив-и точно затова не мисля ,че ще посмее да направи каквото и да било....Не знам какво е това съдебно решение , но ако децата Ви са непълнолетни е недопустимо той да живее в жилището, а Вие по познати...Та какво пише в това решение,на кого е предоставено жилището????
Така е но при определени обстоятелства отказахме ползването на апртамента до момента в който приключи подялбата.
- ani_g
- Нов потребител
според мен е важно да е вписана исковата молба за делба, защото при този случай всеки купувач ще види, че има спор за имота и ще се окаже недобросъвестен купувач, поради което ще носи съответната отговорност и няма опасност за вас, ако бившия подаде декларация пред нотариус, че не е женен и нотариалния акт е на негово име. само в случай, че имате вписване сте 100% защитена
- peip
- Потребител
Тъй като е възникнала обикновена съсобстевност след развода, разпореждането с целия имот няма да е нищожно, но не би породило вещно-правен ефект за 1/2 ид. част или такава ид. част, която Вие притежавата.
- oho_boho
- Потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|