zdraveite!
problema mi e sledniq: na 20 godini sam i vodq delo za oborvane i ustanovqvane na proizhod. roden sym po vreme na braka na maika mi i saotvetno v akta mi za rajdane kato moi ba6ta e vpisan neiniqt suprug. biologi4niqt mi ba6ta oba4e e drug maj. maika mi se razvejda s maja 4ieto ime az nosq, no nito tq, nito toi sa osporili ba6tinstvoto v ednogodi6niq srok. zakonyt mi dava pravo da tarsq svoq istinski proizhod do 3 godini ot navar6vane na palnoletieto mi. parvo oba4e trqbva da oborq proizhoda ustanoven s akta mi za rajdane. po silata na chlen 43 ot Semeiniq kodeks slqh dvata iska-za oborvane i za ustanovqvane na ba6tinstvo. Okryjniqt syd prie iskovata mi molba, dade se hod na deloto i se nazna4i DNK ekspertiza.zaklu4enieto ot ekspertizata e 4e deistvitelno ne biv6iq saprug na maika mi, a drugiq maj e biologi4niq mi ba6ta. sydyt prie ekspertizata i obqvi 4e 6te izleze s re6enie. vmesto s re6enie oba4e, sydyt izleze s opredelenie v koeto se kazva 4e iskovete mi sa nedopustimi. kazva se o6te 4e po eti4ni saobrajeniq ne sam legitimiran da vodq tova delo poneje vredq na maika mi i neiniq saprug. tq oba4e nqma nikakav saprug - razvedena e ot 18 godini. osven tova vpisaniqt v akta mi za rajdane ba6ta nikoga ne mi e pla6tal izdrajka i ne se e interesuval ot men sled razvoda mu s maika mi. taka 4e NE smqtam 4e s iskovete si sam navredil na kogoto i da bilo. saglasni li ste s tova opredelenie i ako to e vqrno, koi 6te mi vazstanovi razhodite po DNK analiza i pri4inenite mi moralni 6teti. saglasete se 4e sam izpadnal v absurdna situaciq vsi4ki da znaqt koi e biologi4niq mi ba6ta no az da nosq 4ujdo ime.
mislq si, ako iskovete mi deistvitelno bqha nedopustimi za6to okrajniqt syd ne gi varna a obrazuva delo koeto mi struva6e pari i nervi. ima li nqkakav na4in da darja otgovoren okrajniq syd za stanaloto?
molq, koito se 4uvstva kompetenten da dade mnenie po tezi vyprosi kolkoto se moje po-skoro za6toto mi predstoi objalvane. blagodarq predvaritelno!!
- Дата и час: 16 Дек 2024, 05:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
molq za pomosht-spe6no e
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Много добре сте изложили доводите си, защо решението на ОС противоречи на доказателствата, още повече, че , доколкото схванах, нито майка ви, нито баща ви(по документ), нито биологичния ви баща са заявили претенции за нанесени им емоционални увреди, нито пък са оспорили иска ви. Явно сте попаднали в поредната баничарница, а не в съд. Обжалвайте - на всяка цена!
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
Петър І
- uvella
- Потребител
[ Явно сте попаднали в поредната баничарница, а не в съд. Обжалвайте - на всяка цена!]
Neka da ne obijdame bylgarskite sydili6ta taka pribyrzano i neobosnovano!!!!
Kolkoto za opredelenieto na syda to e absoliutno pravilno.vij_ti pravilno se e orientiral 4e za da predqvi iska po 4l.41 trqbva da obori nastoq6tiq si titul za proizhod.Za nego tova e prezumpciqta za ba6tinstvo po 4l.32...Legitimirani za predevqvaneto na isk za osporvane na prezumpciqta sa samo maikata i syprugyt i!!!!!!!Nqma da navlizam v sporove dokolko tova e pravilno i poradi kakvi argumenti zakonodatelqt taka e uredil materiqta,no takyv e zakona....v momenta.Taka 4e iskyt vi e nedopostim...drug e vyprosa,4e sydyt e trqbvalo o6te pri pyrvona4alnata proverka da se proiznese v tozi smisyl....no.......ponqkoga poradi pretrupanost sydili6tata 4etat zadylbo4eno deloto i vzimat otno6enie edva kogato postanovqvat re6enie.Vse pak tova ne e naru6enie na procesualniq zakon i nqma kak da obuslovi otgovornost za syda... [/quote]
Neka da ne obijdame bylgarskite sydili6ta taka pribyrzano i neobosnovano!!!!
Kolkoto za opredelenieto na syda to e absoliutno pravilno.vij_ti pravilno se e orientiral 4e za da predqvi iska po 4l.41 trqbva da obori nastoq6tiq si titul za proizhod.Za nego tova e prezumpciqta za ba6tinstvo po 4l.32...Legitimirani za predevqvaneto na isk za osporvane na prezumpciqta sa samo maikata i syprugyt i!!!!!!!Nqma da navlizam v sporove dokolko tova e pravilno i poradi kakvi argumenti zakonodatelqt taka e uredil materiqta,no takyv e zakona....v momenta.Taka 4e iskyt vi e nedopostim...drug e vyprosa,4e sydyt e trqbvalo o6te pri pyrvona4alnata proverka da se proiznese v tozi smisyl....no.......ponqkoga poradi pretrupanost sydili6tata 4etat zadylbo4eno deloto i vzimat otno6enie edva kogato postanovqvat re6enie.Vse pak tova ne e naru6enie na procesualniq zakon i nqma kak da obuslovi otgovornost za syda... [/quote]
- legenora
- Потребител
a ima li zna4enie fakta 4e maika mi nqma saprug i az ne vredq na nikakvo semeistvo. dokolkoto znam tova e pri4inata zakonodatelqt da ne dopuska deteto da obori svoq proizhod. pone taka pi6e v opredelenieto na syda.
v edin u4ebnik s tylkuvatelni re6eniq na Varhovniq syd 4etoh 4e e imalo praktika da se pozvolqva na deteto da osporva proizhoda si no sled nqkakvo drugo talkuvatelno re6enie (mai beshe ot 74 godina) tova ve4e ne se pravi. ima li smisal da objalvam pred varhoven syd i ako da, na kakvo da nablegna?
v edin u4ebnik s tylkuvatelni re6eniq na Varhovniq syd 4etoh 4e e imalo praktika da se pozvolqva na deteto da osporva proizhoda si no sled nqkakvo drugo talkuvatelno re6enie (mai beshe ot 74 godina) tova ve4e ne se pravi. ima li smisal da objalvam pred varhoven syd i ako da, na kakvo da nablegna?
- vij_ti
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|