- Дата и час: 16 Дек 2024, 07:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прехвърляне на родителски права след навършени 16г на детето
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Прехвърляне на родителски права след навършени 16г на детето
Имам син ми от предишен брак, сега на 17 години, когото отглеждаме със втория ми съпруг от 10 години. Поради възникнали проблеми, обмислям вариант той да отиде да живее при баща си. Възможно ли е да прехвърля родителските права на баща му и как може да се уреди от правна гледна точка? Трябва ли да има предварителното съгласие на бащата и сина?
- buchkova
- Нов потребител
Не съм правно лице, но зная, че за прехвърляне на родителски права задължително се води дело.Разбира се, че трябва съгласието на бащата.Той трябва да подаде молбата и се взема бележка от училището в което учи синът Ви.Плаща се на адвокат и т.н.
- ilen1971
- Младши потребител
Ами въпросът може да се уреди посредством гр.дело по чл.77 от СК относно промяна в упражняване на родителските права при настъпило съществено изменение на обстоятелствата по чл.74-76 от СК.Производството е родово подсъдно на съответния районен съд.
Не посочвате точно какви проблеми и основания имате в предвид,но ми се струва за не съвсем целесъобразно да искате промяна в упражняването на родителските права /на груб език - изгонване на детето/,още повече че до навършването на пълнолетието остава една година.
Не посочвате точно какви проблеми и основания имате в предвид,но ми се струва за не съвсем целесъобразно да искате промяна в упражняването на родителските права /на груб език - изгонване на детето/,още повече че до навършването на пълнолетието остава една година.
- sarbijanac
- Активен потребител
ilen1971 написа:Не съм правно лице, но зная, че за прехвърляне на родителски права задължително се води дело.
Какво е правно лице ?
- sarbijanac
- Активен потребител
И аз не мога да разбера какво е правно лице
Обаче не мога да разбера като не си "правно лице" какво правиш във форума? Нали е само за юристи?! Че и съвети дава...
Обаче не мога да разбера като не си "правно лице" какво правиш във форума? Нали е само за юристи?! Че и съвети дава...
"Подсъзнанието може всичко"
- dil_d
- Младши потребител
sarbijanac написа:ilen1971 написа:Не съм правно лице, но зная, че за прехвърляне на родителски права задължително се води дело.
Какво е правно лице ?
каквото по израза на много хора сме ние адвокатите - юридическо лице!
- liolio
- Младши потребител
sarbijanac написа:
Какво е правно лице ?
каквото по израза на много хора сме ние адвокатите - юридическо лице!
E,аз съм мл.адвокат,но в никакъв случай не се смятам за юридическо лице !
- sarbijanac
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|