начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

има ли срок след развода, в който да докажа, че апартамента

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

има ли срок след развода, в който да докажа, че апартамента

Мнениеот bivsh » 01 Мар 2007, 16:45

По време на брака отстъпихме на строителна фирма право на строеж върху парцел - собственост на моите родители. След като сградата беше построена, аз лично (и сестра ми) получихме по един апартамент, за които строителят снабди мен и сестра ми с нотариални актове (съответно на мое и на нейно име). Скоро се разведох, но бишвшата ми съпруга претендира за половината от този апартамент. Мога ли да докажа, че той е лично мой и има ли срок за това (тя заплашва, че ще прехвърли нейния дял на майка си)?
bivsh
Нов потребител

Мнениеот bivsh » 02 Мар 2007, 10:50

Благодаря Ви Liytiat!
bivsh
Нов потребител

Мнениеот sharenkov_g » 02 Мар 2007, 11:09

Уважаеми Господине,
След като сте прочел, какво е написал колегата, имайте предвид и следното:
"Правата са за бдящите, а не за спящите!" Законът предоставя на гражданите единствено правото да доказват правата си. Така, че дали ще можете да докажете, че апартаментът е Ваша лична собственост, ще разберете едва след влизане в законна сила на съдебното решение по случая Ви. Ако продължавате да бездействате със сигурност ще загубите 1/2 ид. част от жилището си.
Успех!
sharenkov_g
Потребител

Назад към Семейни казуси