начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

Наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство

Мнениеот kuskus » 04 Мар 2007, 21:47

Добър ден,Искам информация за разпределянето на наследство.
Бащта ми почина 2005 година.Имам двама братя,у тримате живеем извън българия и нямаме никакъв контакт по между си.Искам да знам дали някои може да получи наследството на бащта ми без мое знание и какъв е легалният срок за да се провери какво точно е наследставото и каде и как да се разпредели.Благодаря .
kuskus
Нов потребител

Re: Наследство

Мнениеот sarbijanac » 04 Мар 2007, 22:08

kuskus написа:Добър ден,Искам информация за разпределянето на наследство.
Бащта ми почина 2005 година.Имам двама братя,у тримате живеем извън българия и нямаме никакъв контакт по между си.Искам да знам дали някои може да получи наследството на бащта ми без мое знание и какъв е легалният срок за да се провери какво точно е наследставото и каде и как да се разпредели.Благодаря .

Разумно е при тази ситуация да упълномощите някой Ваш роднина или близък ,в качеството на управител,който да се грижи за наследството-без разбира се да може да извършва разпоредителни сделки на отчуждение със същото.
Правото на наследяване не се погасява по давност.Но ако някой владее същото непрекъснато и необезпокоявано от никого в продължение на 10 години може да го придобие на правно основание давност по чл.79 от ЗС.
Какво е наследството на баща Ви - движимо и недвижимо имущество,както и права и задължения може да се провери от ТП на НАП /Териториално поделение на Национална агенция по приходите/.
Що се отнася до разпределението му- в случая има 3-ма низходящи от 1-ви ред /синове/.Всеки от Вас има запазен дял 1/3 от откритото наследство.Приемам,че починалия Ви баща няма преживяла съпруга,и че не са извършвани завещателни разпореждания и сделки-дарения в полза на някой от наследниците.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот kuskus » 06 Мар 2007, 01:11

Blagodarq mnogo za informaciata!
kuskus
Нов потребител

Назад към Семейни казуси