начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

Моля за съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет

Мнениеот Maverick_bg » 24 Мар 2007, 18:54

Ситуациятя е следната.Със съпругата ми се разведохме.Даде се ход на дело за делба на автомобила ни.Отложихме го на 1 заседание,като решихме че ще се споразумеем.По телефона се чухме и се разбрахме за понеделник 26.03.2007г. аз да ида и да и дам парите на половина от стойноста,а тя ще ми даде КВИТАНЦИЯ. Аз на квитанции не вярвам.Та въпросите ми са следните:
1. Какво трябва да подпишем?
- Договор
- Споразумение
- или нещо друго.
2.Трябва ли да се явим пред нотариус?
3.Може ли Районният съдия да изповяда сделката?
Maverick_bg
Нов потребител

Мнениеот sunshine_75 » 24 Мар 2007, 20:04

В общи линии колегата е прав. Това, което бившата Ви съпруга е нарекла "квитанция" е най-вероятно разписка. Това са БИВШАТА СЕМЕЙНА СОБСТВЕНОСТ по мое мнение е излишно, обще повече, че такова понятие в правото няма. Касае се за СЪПРУЖЕСКА имуществена обност (СИО), която е била бездялова, но след развода Ви вече е обикновена съсобственост, т.е., и двамата притежавате по 1/2 ид.част от придобитите по време на брака вещи. Освен ако в съдебното решение не пише нещо различно. Достатъчно е да упоменете, че продавате своята 1/2 идеална част от л.автомобил марка..модел...ДР№. След като върви съдебен процес, надявам се, че поне единият от двама Ви е ангажирал колега - адвокат, които да Ви помогне. Иначе най-малкото е да отидете при нотариус...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот Maverick_bg » 25 Мар 2007, 17:25

Благодаря Ви
Maverick_bg
Нов потребител

Назад към Семейни казуси