начало

Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург

Права на припознато дете-има ли такива?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Права на припознато дете-има ли такива?

Мнениеот Ekaterina9 » 19 Апр 2007, 15:42

Здравейте.Бременна съм.Живея на семейни начала с бащата.
Имам колебания по отношение сключването на брак.Интересува ме какви са негативите и позитивите от подписа, най-вече за бъдещото ми детенце?Благодаря.
Ekaterina9
Нов потребител

Мнениеот portokal » 19 Апр 2007, 15:47

За детето няма разлика, щом е припознато. За вас - при подаване на молба за семейни помощи за деца (т.нар. детски) ще се взима предвид само Вашият доход, ако не сте в брак.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Ekaterina9 » 19 Апр 2007, 16:06

След като няма разлика дали детето е родено при сключен брак или не, това значи ли, че то има наследствени права от имуществото на бащата си?
Ekaterina9
Нов потребител

Мнениеот portokal » 19 Апр 2007, 16:12

Разбира се. Иска ли питане!
Стига бащинството да е установено (детето да е припознато).
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Семейни казуси