начало

Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург

Стар като света въпрос.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Стар като света въпрос.

Мнениеот depp72 » 06 Май 2007, 15:02

Майка ми иска да ми припише апартамента, чрез дарение. Въпроса ми е, какви документи трябва да се извадят, къде трябва да се ходи, какво трябва да се прави и т.н. Молбата ми е ако може юриста който ще ми помогне със съвет да ми даде възможно най-изчерпателен отговор. Предварително благодаря.
depp72
Нов потребител

Мнениеот Never » 06 Май 2007, 19:54

Независимо дали чрез дарение или друг способ вашата майка ще се разпореди с имота във ваша полза, необходимите документи и процедури са едни и същи.
1. Документ за собственост на праводателя (в случая вашата майка);
2.удостоверение за семейно положение на майка Ви;
3. В зависимост от това дали жилището е СИО или семейно по смисъла на чл.23 от СК, ще се изисква в първия случай като страна по сделката наред с майка Ви да бъде и вашият баща или съгласие от последният, ако сме в хипотезата на чл.23 от СК;
4. удостоверение за данъчна оценка на имота;(от съответната служба към общината по местонахождението на имота)
5.удостоверение по чл.264 от ДОПК за собствениците на имота;(от НАП)(
6.декларации за семейно и имотно състояние за собствениците на имота(попълват се пред нотариуса по образец);
6. ако е влязъл в сила кадастър е необходимо да се извади схема-скица на обекта (апартамента);
След като си набавите посочените по-горе документи отивате при нотариус, за да сключите сделката.-
П.С. Ще си позволя, въпреки вашата самоувереност, да ви дам съвет да се обърнете към адвокат с цех охраняване на вашите интереси, защото все пак нотариусите не са длъжни да ви дават правна консултация и да се грижат за вашите интереси, те единствено съблюдават за спазването на закона при сключване на самата сделка.
Never
Младши потребител

Мнениеот depp72 » 06 Май 2007, 22:20

Благодаря за изчерпателните отговори, желая Ви успешна и лека седмица. Още веднъж благодаря.
depp72
Нов потребител

Назад към Семейни казуси