С "жена" ми нямаме сключен гр. брак. Имаме 1 дете на 3 години. От 1 година не живеем вече заедно и в момента тече дело за издръжка на детето. Няма до момента дело и не е имало за родителски права и режим за виждане на детето. Което според мене значи ,че нито аз или съда и ги е постановил и би трябвало те да са 50 на 50%. Понеже няма по някакъв начин да ме нарани и използва детето. В повечето случаи или не ми дава да виждам детето, или ми определя кога да го виждам и къде. Задължително виждането ми с детето става само в нейно присъствие и не мога да си изляза само с него.
Въпросът ми е; кой е законният начин да и се припомни докато се насрочи и излезе дело за режим за виждане ,че и бащата на детето има родителски права и задължения, които не ги определя майката.
Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 11:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Семейни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Лампичката светна - поне моята.
А сега към въпроса:
"кой е законният начин да и се припомни докато се насрочи и излезе дело за режим за виждане ,че и бащата на детето има родителски права и задължения, които не ги определя майката. " - като за начало започнете със семейния кодекс.
Ако на " жена" ви не й се чете, опитайте чрез разкази за подобни на вашия казус: роднини, съседи, колеги и т.н. Има ефект.
Ако и тези методи не дадат желания от вас резултат - пишете отново във форума.
А сега към въпроса:
"кой е законният начин да и се припомни докато се насрочи и излезе дело за режим за виждане ,че и бащата на детето има родителски права и задължения, които не ги определя майката. " - като за начало започнете със семейния кодекс.
Ако на " жена" ви не й се чете, опитайте чрез разкази за подобни на вашия казус: роднини, съседи, колеги и т.н. Има ефект.
Ако и тези методи не дадат желания от вас резултат - пишете отново във форума.
- zelen
- Потребител
Пробвал съм с добра дума ,с лоша и всевъзможни начини ,но няма никакъв ефект. С адвоката ми се опитахме на няколко пъти да поговориме с нея ,но пак ударихме на камък. Всичко при нея е на инат и то магарешки. Може би мои познати са прави ,че е трябвало да и дръпна един бой ,когато и е било времето ,а май и него съм пропуснал.
Мисълта ми беше под законов примерно съдия-изпълнител ,полиция или някаква служба. Адвоката ми умуваше ,но не се сеща по какъв член да я подведе. Нямаме брак ,няма режим за виждане ,а и май няма и закон... За съжаление живеем в България ,а тук всичко ние идеално и законите са ни за идеални случаи. Такива като мен ,явно сме от Марс и не се вписваме в БГ законодателство.
Мисълта ми беше под законов примерно съдия-изпълнител ,полиция или някаква служба. Адвоката ми умуваше ,но не се сеща по какъв член да я подведе. Нямаме брак ,няма режим за виждане ,а и май няма и закон... За съжаление живеем в България ,а тук всичко ние идеално и законите са ни за идеални случаи. Такива като мен ,явно сме от Марс и не се вписваме в БГ законодателство.
- poptop
- Нов потребител
Здравейте,
Един съвет, който не е много издържан правно, но поне в няколко подобни ни случая (пак майки, които ограничават достъпа на бившите си съпрузи до децата) помогна чисто психологически. А и в бъдещи дела няма да навреди
Подайте жалба в Отдела за Закрила на Детето, че правата на детето са нарушавани системно.... Ако е добре аргументирана, те ще я уважат. Това, което ще направят най-вероятно е да поговорят с майката и детето (но то е доста малко, до колкото разбирам) и да излезнат със становище по жалбата.
Прокуратурата и полицията няма да се занимават с Вас, защото няма нарушение на съдебно разпореждае или закон.
Успех!
Напоследък майките масово са полудяли....
Един съвет, който не е много издържан правно, но поне в няколко подобни ни случая (пак майки, които ограничават достъпа на бившите си съпрузи до децата) помогна чисто психологически. А и в бъдещи дела няма да навреди
Подайте жалба в Отдела за Закрила на Детето, че правата на детето са нарушавани системно.... Ако е добре аргументирана, те ще я уважат. Това, което ще направят най-вероятно е да поговорят с майката и детето (но то е доста малко, до колкото разбирам) и да излезнат със становище по жалбата.
Прокуратурата и полицията няма да се занимават с Вас, защото няма нарушение на съдебно разпореждае или закон.
Успех!
Напоследък майките масово са полудяли....
- znajka
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|