начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

Гарант при лизинг

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Гарант при лизинг

Мнениеот iskriza » 11 Май 2007, 14:29

здравейте,
моят случай е малко объркан и затова се обръщам към вас за съвет.
С приятелят ми заминахме на работа в чужбина. С парите, които спестявахме си закупихме недвижими имоти в БГ /апартамент и земеделска земя/ в съсобственост по 1/2 на двамата. Също така взехме автомобил на лизинг, но тъй като нямаме брак титуляр на договора за покупка на лизинг е приятелят ми, а аз съм упомената като гарант.
Миналата година се разделихме в не много добри отношения. В началото на тази година той се върна в БГ.
Преди 20-тина дена получих писмо от банката, от което става видно, че той е преустановил плащането по лизинга и сега аз като гарант се налага да го плащам. От познати разбрах, че миналият месец е дошъл и е взел колата в БГ. След направена справка в службата по вписванията се оказа, че е прехвърлил своята част от апартамента и зем.земя на майка си чрез дарение. Това е станало в периода 5-15 април т.г., а писмото от банката, което получих е с дата 25.04.2007. Там пише, че вече дължи 3 вноски по лизинга. След консултация с адвокат и лизинговата къща, и двете институции ме насочват да си търся правата в България.
Моля за съвет как да процедирам и какви са шансовете ми да си възстановя парите. Също така ме интересува, сега като той няма никаква собственост, мога ли да разваля дарението, което е видно, че е с цел. А може ли да се направи запор на колата в БГ до решаване на случая.
Благодаря ви предварително.
iskriza
Нов потребител

Мнениеот Clavdivs. » 11 Май 2007, 14:35

.... ето я и сестрата от Испания. :D
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот iskriza » 11 Май 2007, 15:02

До Clavdivs

Благодаря Ви за усмивката, но да Ви кажа хич не ми е до смях
iskriza
Нов потребител

Мнениеот iskriza » 11 Май 2007, 15:29

До lyutiyat:

Въпросът е коментиран, но не зная къде да открия длъжника, а доколкото разбирам ако изплатя неговото задължение без да съм го уведомила предварително за това, няма да мога да си търся парите.
iskriza
Нов потребител

Мнениеот Clavdivs. » 11 Май 2007, 15:31

Споко, Искрице! Ще изпращате на Кремка колети от Испания в Сливен. :wink: Това на майтап. /по-скор за майтап на колегите.../

Опишете точно случките, защото сестра Ви малко по-други неща е писала във форума. Бившия Ви приятел имал дело в Испания? Нещо там може би може да се натисне. :twisted:
Clavdivs.
Потребител

Назад към Семейни казуси