начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Свижданията с малолетно дете след развод.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Свижданията с малолетно дете след развод.

Мнениеот moloko » 22 Май 2007, 16:53

Много съм разтревожена и направо уплашена. Той има ли право да взима детето без мен. А то е малко и не го познава. Нито може да гледа малко дете, нито му имам доверие. Какво може да нааправи бившият ми съпруг ако не си изпълнявам споразумението. (Развод по взаимно съгласие) Или трябва да заведа дело за ограничаване на род.права . Не плаща издръжка, не работи - в общи линии неблагонадежден. Благодаря Ви предварително!!!
moloko
Нов потребител

Мнениеот marter » 23 Май 2007, 08:25

Не работи, не плаща издръжка...Следва: изпълнителен лист, молба до съдия-изпълнителя, запор на банкови сметки, движимо и недвижимо имущество, а може да се наложи да подадете жалба до прокурора по чл. 183 от НК и евентуално да му бъде наложена "пробация" :cry: Има вероятност дължимата издръжка да бъде потърсена от роднините му...и накрая - от общината...НЯМАТЕ ПРАВО ДА ГО ОГРАНИЧАВАТЕ ДА ВИЖДА ДЕТЕТО, НО СЕ ПРИДЪРЖАЙТЕ КЪМ СПОРАЗУМЕНИЕТО, КОЕТО СТЕ ПОДПИСАЛИ (за дните и часовете). Колегата е прав - потърсете си адвокат, който е специалист в тази област. Успех!
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Мнениеот moloko » 23 Май 2007, 10:25

Ясно - ще трябва явно да водя дело за ограничаване на родителските права. Не мога да рискувам да му поверя детето си. Способен е да я вземе да си изключи телефона и др. подобни отвратителни постъпки ...
moloko
Нов потребител

Мнениеот moloko » 23 Май 2007, 15:07

Да знам че е трудно......Значи трвбва да рискувам и да му поверя едно нищо нерзбиращо 2 г. дете ???? Поне за най - малките да бяха помислили тези законодатели - Не може ли да да го вижда в мое присъствие поне докато малко поотрасне ..
moloko
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 23 Май 2007, 21:40

Кое не му е наред на закона, бе?
Бащата има същото право да гледа детето, колкото и майката. Да не би когато детето е при майката, бащата да я контролира? Какъв е този сексизъм?

Според мен питащата трябва да се радва, че бащата се е заинтересувал, защото така той скоро ще осъзнае, че детето има нужди.
Препоръката на Мартер не ми се вижда особено удачна, защото може да доведе до натягане на обстановката.

Ако нещо не е в ред и ако има нещо, от което питащата трябва да е недоволна, това е споразумението, което е подписала по своя воля.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот moloko » 30 Май 2007, 12:55

Ами не му е наред разбира се ! Не става въпрос за мъж или жена... Ако аз изчезна и не се появявам толкова дълго време, че детето да не ме познава и да ми вика леьо ( в случая чичо) и да реве в истерия яе не иска да тръгва с непознат ( защото дефакто той е непознат за него) Трябва да има период на адаптациа разбира се - та това дете има психика..... все пак. Това да не е вещ ....
moloko
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 31 Май 2007, 16:23

Просто като майка в този случай носите по-голяма отговорност детето да израстне нормално, с двама родители ... като донякъде трябва да жертвате себе си.

Опитайте се да говорите с бащата, че детето трябва първо да свикне с него и ... направете това, което Ви казва Лютият.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот moloko » 04 Юни 2007, 14:16

Благодаря Ви сърдечно за отговорите! Дано нещата бъдат по- добри от това което е в главата ми !!
С пожелание за успешна седмица на всички!!!!
moloko
Нов потребител

Мнениеот Clavdivs. » 04 Юни 2007, 14:45

moloko написа: Дано нещата бъдат по- добри от това което е в главата ми !!

То затова народа казва дано да ти се случи това което жена ти мисли като закъснееш вечер, а не това което минава през главата на майката.

:D
Clavdivs.
Потребител

Назад към Семейни казуси