начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

Кое трябва първо при отказ от наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кое трябва първо при отказ от наследство

Мнениеот chymera » 23 Май 2007, 19:49

Казусът е следния: дядо ми почина наскоро, като оставя за наследници втората му съпруга, мене и брат ми, тъй като баща ми също е покойник!
Неговата съпруга желае да се откаже от наследството в полза на брат ми и на мен! Знам, че това става чрез заявление (нотариално заверено) до Районния съд по откриване на наследството, но въпросът ми е: Трябва ли преди това да се извади Удостоверение за наследници, в което за момента ще фигурираме тримата или след като се направи отказа ще си извадим с брат ми Удостоверение, в което ще присъстваме само двамата?
chymera
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 23 Май 2007, 20:10

За районния съд е необходимо към заявлението да се представи и оригинал на удостоверението за наследници,където следва да са вписани наследниците по закон.

И не забравяйте да си платите държавната такса - 5 лв.и още 2 за удостоверението.
sarbijanac
Активен потребител

Назад към Семейни казуси