начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Право на семеен имот

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Право на семеен имот

Мнениеот Veska99 » 06 Юни 2007, 17:41

Здравейте!!!

Имам следния проблем,които не мога да разреша със съпруга си по взаимно съгласие и той е следния;
Притежаваме апартамента закупен по време на брака.Раделени сме.но не разведени.По неволя живея при децата си в друг град и когато ми се наложи да отида там,не мога защото жилището е заключено от него,а той не го обитава.Искам да зная какви права имам и по какъв начин мога да обитавам това жилище на което имам право..

Благодаря ви предварително.
Аватар
Veska99
Младши потребител

Мнениеот divain » 06 Юни 2007, 19:04

Имате същите права като съпруга си .
Помолете го да Ви даде ключ и спокойно можете да ползвате жилището. Ако Ви откаже - обърнете се към адвокат и той ще направи необходимото . :wink: ... ако трябва и за развода в последствие.
УСПЕХ!
divain
Потребител

Мнениеот noter » 06 Юни 2007, 21:53

Няма защо да се притеснявате. Юридически Вие имате толкова право да ползвате това жилище, колкото и вашия съпруг. Просто трябва да му покажете, че нямате никакво намерение да отстъпвате. Имотите, придобити по време на брак са собственост и на двамата съпрузи, независимо дали живеят заедно или не. Поговорете с него и поискайте ключа. А ако той не склони, обърнете се към адвокат.
noter
Нов потребител

Назад към Семейни казуси