начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Член на семейството

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Член на семейството

Мнениеот GeVall » 13 Юни 2007, 09:05

Член ли е на семейството ми сина на съпругата ми, чужд гражданин, живеещ в страна, нечленка на ЕС по смисъла на "Закон за влизането, пребиваването..."?
Как да докажа, че е неин наследник - с удостоверение за наследници и акта за брак или с удостоверение за семейното ми положение?

Закон за влизането, пребиваването...:
§ 1. По смисъла на този закон:
1. "Член на семейството на гражданин на Европейския съюз" е:
а) лице, което е сключило брак или има фактическо съжителство с гражданин на Европейския съюз;
б) низходящ на гражданин на Европейския съюз, който не е български
гражданин и не е навършил двадесет и една години или е лице на негова издръжка, или е наследник на съпруга
GeVall
Младши потребител

Мнениеот GeVall » 13 Юни 2007, 13:29

Съпругата ми не е починала. Синът й трябва да докаже на нашия консул, че се ползва с правата на член от семейството ми /семейство на гражданин на ЕС/.
GeVall
Младши потребител

Мнениеот rts » 13 Юни 2007, 13:49

Качеството "наследник" се придобива в момента на смъртта на наследодателя - т.е. ако съпругата Ви е жива, не може да има лице, което да притежава качеството "наследник". Във Вашия случай е важно дали синът на съпругата Ви е навършил 21 години (доказва се с удостоверение за раждане и задграничен паспорт). Ако синът е навършил 21 год. и нямате документи, с които да докажете, че майката го издържа, ми сля, че трябва момчето да си потърси друго основание за виза и пребиваване в България.
rts
Активен потребител

Мнениеот GeVall » 13 Юни 2007, 13:59

Благодаря Ви. Приятен ден.
GeVall
Младши потребител

Назад към Семейни казуси