начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Моля помогнете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля помогнете

Мнениеот titi74 » 08 Юли 2007, 23:38

Здравейте! Имам следния проблем: майка ми е болна и си отива, има два тумора в главата и не може да се излекува в следствие на което си губи разсъдъка, освен това от 7 години е на хемодиализа. От седем години аз съм единствената която се грижи за нея и когато дойде момента на лошата новина аз извиках сестра ми която живее на 450 км. от тук за да и помогнем а тя реши да настройва майка ни против мен. Тя обожаваше мен и детето ми до този момент, когато се появи скъпата ми сестра. Сега майка ми не иска нито да не види, нито да ни чуе, много ми е тежко че не мога да и помогна и да прекарам с нея последните и мигове.
Сестра ми се възползва от това, че майка ни не е с разсъдъка си и я кара да приказва, че аз не съм я гледала и уважавала като записва всичко това с камера за да може да вземе всички имоти за нея, които трябва да ги разделим по равно защото и двете сме и дъщери.
Имам свидетели, че съм дала всичко от себе си и ми е много тежко че майка ми си отива. Но и не мога да оставя сестра ми да вземе всичко за себе си, защото тя не е дала нито лев за майка ни нито пък я погледнала, докато аз си давах всичките пари за лекарсва, по лекари и изследвания- за да може майка ми да живее максимално по дълго.

Мога ли по някакъв начин да направя запор на имотите ако имам документи или епикриза че майка ми си губи разума и не знае какво прави.
Благодаря за съветите.
titi74
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 09 Юли 2007, 08:20

Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот rts » 09 Юли 2007, 17:33

Потърсете адвокат и го помолете да задвижи процедурата за поставяне на майка Ви под запрещение. Дали ще отнемете възможността на майка Ви да се разпорежда с имотите си, завеиси от изхода на процедурата. Ако всичко е така, както го описвате, трябва да действате бързо.
rts
Активен потребител

Назад към Семейни казуси