начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Роднинско КАЗУСЧЕ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Роднинско КАЗУСЧЕ

Мнениеот Momch » 09 Юли 2007, 23:49

Здравейте на всички.Убеден съм, че повечето които се опитат да отговорят на казусчето ще се объркат и ще дадът грешен отговор. Съвсем накратко: Цитат от протокол на съдебно заседание „....През 1990-1991 г синът и снаха ми бяха в гр. София. Възникна въпроса за закупуване на жилището.Така моята мечта беше на път да се сбъдне, да закупя жилище на сина ми. С негово пълномощно подадох молба и лично с мои и на съпругата ми средства дадени от тъста ми трябваше да внесем парите за покупка на жилището.Набраната от нас сума поискаха да внесем по банков път. С тези пари се закупи жилището, което се намираше в гр. Хасково, което после те го продадоха и с тези пари закупиха жилщето в гр. Пловдив”

Това са свидетелски показания на баща ми по дело за имуществено разделяне .
Кой е тъста на баща ми? Няма да давам отговор с „А: Б и В”.....:))))) за да не ви подсказвам.Отговора е в кръга на моето семейство и на ответника.Ако има въпроси готов съм да отговоря. Кой е тъста на баща ми?

Надявам се има смелчаци (естествно от женски и мъжки род).
Е, който желае е на ход.....:))
Momch
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 10 Юли 2007, 01:04

Дядо ти?
Gabi1
Потребител

Мнениеот Momch » 10 Юли 2007, 10:26

Благодаря . Видно е от краткия и лаконичен отговор, че сте посещавали редовно лекциите в алмаматер на факултета по право :D .Ще изчакам няколко дена за да видя дали и ще има и други отговори и тогава ще обявя верния резултат.
Momch
Младши потребител

Мнениеот Momch » 10 Юли 2007, 10:31

Дали е възможно тричленен съъдебен състав на въззивна инстанция да даде друг отговор от "Дядо ти"?
Momch
Младши потребител

Мнениеот Momch » 10 Юли 2007, 11:25

Пловдивски окръжен съд, 10-ти граждански състав в открито заседание на 22.03.2007г. в състав:

ПРЕДСЕДАТЛ: ЕЛЕНА АРНАУЧКОВА
ВЕЛИЧКА БЕЛЕВА
ПЛАМЕН ЧАКАЛОВ
При секретар Б. Маринова като разгледа докладваното от съдия Арнаучкова гр.д. N 2718 / 06 по описа на ПОС, намира следното:

Цитат от съдебното решение:
„. От показанията на св. Момчилов – баща на възиваемия се установява, че в набирането на сумата участва и бащата на въззивницата, поради което следва да се приеме , че за апартамента в Хасково не е опроверган съвместният принос на страните в придобиването му ресипрочно не е опроверган семейният харатер на средствта от продажбата му.”
:D E, очаквам още смелчаци за коментар :D .
Momch
Младши потребител

Мнениеот Mashenka » 10 Юли 2007, 11:37

Momch, защо се сърдиш на съда? Да беше говорил баща ти по-ясно в съдебна зала, сигурно щяха да го разберат хората от Пловдивския съд... :) И сигурен ли си, че в протокола от съдебното заседание е записано точно това, което ти предаваш в поста си?
Mashenka
Младши потребител

Мнениеот Momch » 10 Юли 2007, 11:46

Благодаря Mashenka. Имаш известно право. Относно цитатите съм абсолютно сигурен до запетаята :D . Относно това което е произнесъл баща ми също. Не се сърдя. Само съм удивен :D . Нали в алмаматер в юридическия факултет има предмет в който се изучава "Кой кум, кой сват, кой на булката брат" :D
Momch
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 10 Юли 2007, 12:08

Първо относно отговора , кой е тъстта на баща Ви отговорът е еднозначен-това е бащата на майка Ви. И хипотетично може да има принос и от страна на съпругата , ако сте първи братовчеди :lol: Но това според българското право е забранено. А вие защо питате само за Софийския университет?Право се учи и другаде в България, включително и семейно право. Когато учихме ние си спомням ,че беше станала една пълна какафония. Поради богатството на езика ни и диалктите в него, се оказа,че колеги дошли от различни краища на Родината, по различен начин зоват родата си , дотолкова ,че не може да се разберат един друг кой кум, кой сват и т.н.
Напр. мъжа на сестрата на баща ти е:свако, калеко, лелинчо и т.н.;
Съпругата на брата на майка ти е :вуйна, уйна, учинайка и т.н.А , както и жената на брата на съпругата ти се пада шуролинка.
А що се отнася до Вашите съдии , те пък може би са завършили някъде из Близкия изток, където сватбите между първи братовчеди са препоръчителни/ така поне имота остава винаги в родата/. :wink:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Momch » 10 Юли 2007, 14:14

Благодаря за отговора sunrise. :D Моля Вие и други като Вас които не са завършили право в Софийския университет , а други институти да не ми се сърдят. Мойте уважения на всички прависти където и да са завършили правното си образование.Важното е да бъдат честни и справедливи. :)
Momch
Младши потребител

Мнениеот Momch » 12 Юли 2007, 11:20

Благодаря на всички които взеха отношение по казусчето. Вярния отговор наистина е „дядо ми” по майчина линия или с други думи бащата на моята майка . Той деюре и дефакто е тъста на баща ми, а не моя тъст (бащата на моята бивша съпруга). Нещо в което се е заблудил съдебния състав разглеждащ дело по имуществено разделяне.
Momch
Младши потребител

Назад към Семейни казуси