начало

Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК

Наследство и дялове.Моля за помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство и дялове.Моля за помощ

Мнениеот Jovial » 05 Сеп 2007, 14:59

Здравейте!
Баща ми почина!След смъртта му останахме като наследници аз , майка ми и брат ми.Майка ми и баща ми имат брак 36 години.Баща ми е притежавал 1/2 от апартамента , а другата е била на сестра му.Апартамента е изплатен по време на брака с майка ми.Искам да попитам на кой каква част се пада от апартамента?
Имам още един въпрос.След смъртта на баща ми има да се прехварлят ток,парно,вода и т.н.Също така трябва да се теглят пари на баща ми,както и да се изплаща кредит.Брат ми обаче не иска да съдейства ,а е нужно да присъства и той , за да може да се уредят и тези въпроси.Какво може да се направи?
Искам да ви благодаря предварително!Успешен ден!
Jovial
Нов потребител

Мнениеот may_baych2002 » 05 Сеп 2007, 20:16

Доста неясен и хаотичен сте с вьпросите си, но вьпреки това бих Ви казала, 4е се наследяват не само пасивите, а и негативите на наследодателя. Това означав, 4е ако брат Ви приема наследството, тои 6те бьде задьлжен по закон да погасява вземанията на наследодателя. Ако не иска да погасява задьлжения може да откаже да наследи покоиния Ви родител. Отказьт не може да бьдеч асти4ен.Тои винаги е пьлен.
may_baych2002
Потребител

Мнениеот Jovial » 05 Сеп 2007, 20:40

Блягодаря Ви за отговора това ме интересуваше.Явно ще се ходи при адвокат.Но все пак да попитам:Има ли законов път да го накараме да се задължи да погасява и да получи това ,което му се полага или да се откаже от наследство?Извинявам се на всички , които не са ме разбрали.Надявам се този път да съм по ясен . :) :roll:
Jovial
Нов потребител

Мнениеот Jovial » 05 Сеп 2007, 20:51

Баща ми почина преди месец и не сме ходили при нотариус ,за да определи кой какво му се пада(не знам дали така става въобще :shock: :) ) .Нищо не е свършено освен битовите сметки, така че се надявам да не е късно.:) Благодаря ти karanedeff ! :)Ако друг има да казва нещо да не се стиска . ;)
Jovial
Нов потребител

Назад към Семейни казуси