начало

Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК

Възможен ли е развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възможен ли е развод

Мнениеот turist3 » 23 Сеп 2007, 17:36

Здравейте

Незнам дали формулирах правилно заглавието.
Вече трети месец, откак съм женен, а не се разбирам с жена ми. Не помислих добре за кого се женех и смятам, че съм сгрешил. Знам, че ще кажете, че в началото винаги е така, но аз смятам, че причините са много по-дълбоки.
За жена ми са важни мебелите, които ще купим за нашият дом (домът е на майка ми и живеем тримата с нея в него. 4-стаен апартамент в центъра)., покривки, чашки, чинийки - неща с които ще се похвали пред приятелките си. А, да - ще се похвали и с това че се е омъжила, но това между другото. Иначе не мога да се оплача, че ходи с други мъже или неща от тоя род. Аз съм планинар и се излъгах да се събера с жена, която няма интерси сходни с моите, но дори ги намира за глупави. Свикнала е, когато е сърдита да мълчи, а знам, че в такива моменти разговорите са най-важни.
Не е бременна. Запознахме се преди почти една година.

Дали мога да се разведа и как? Ами тя може да не ми даде развод. Аз нямам нищо против и разводът да бъде записан по моя вина. Ама нали тогава тя трябва да подаде молба за развод....

Поздрави и извинявайте, че ви товаря с проблемите си.
turist3
Нов потребител

Мнениеот ianeva » 23 Сеп 2007, 18:19

Здравейте!
Разбира се, че е възможно да се разведете. Тъй като това не може да стане по взаимно съгласие /не са изтекли три години от сключването на брака/, развода следва да стане по исков ред. Трябва да убедите съда, че брака Ви е дълбоко и непоправимо разстроен. Процедурата определено ще се забави във времето, ако съпругата Ви настоява бракът да бъде съхранен/запазен. Съветвам Ви да се обърнете към колега - адвокат, комуто да изложите цялата конкретика на казуса.
Желая Ви успех!
p.s. И един непрофесионален съвет: добре помислете, преди да предприемете каквото и да било във връзка с развода!
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот Be.Free » 23 Сеп 2007, 18:21

Здравейте. Ще отговоря само отчасти на вашите въпроси. За останалите ще трябва да си наемете адвокат, който да задвижи процедурата по развода Ви.
Да, можете да се разведете щом наистина сте го решили/макар, че доводите Ви ми се виждат доста несериозни, но вие си знаете/. Е,процесът няма да е кратък, но след като не сте помислили преди да сключите брак/дано не ви звуча нравоучително/ ще трябва да имате търпението да минете през всички заседания по развода Ви. Това няма да може да стане по взаимно съгласие/в случай, че и тя иска развода/, тъй като не са минали 3г от сключването на брака Ви.
След като споменавате, че не е бременна, значи имате идея и че не можете да поискате развод без съгласието на жена си, ако тя е бременна, и до навършване на 1г на детето ви.

Спирам до тук, защото ако аз не знаех нищо за планината бих си наела водач :D :D. Така, че потърсете си адвокат, който ще ви помогне да се оправите в дебрите на правото. Успех
Be.Free
Младши потребител

Мнениеот Be.Free » 23 Сеп 2007, 18:24

:D :D :D
Е, колежката ме е изпреварила. Явно отговорите от Бургас пристигат по-бързо от колкото от Плевен. Хубава вечер на всички
Be.Free
Младши потребител

Мнениеот ianeva » 23 Сеп 2007, 18:32

Be.Free написа::D :D :D
Е, колежката ме е изпреварила. Явно отговорите от Бургас пристигат по-бързо от колкото от Плевен. Хубава вечер на всички

Не, колега /де да беше така!/, просто Вие сте писали повече, мен малко ме примързя към края! :) Хубава вечер и на Вас!
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот fenix_f » 24 Сеп 2007, 09:26

А по темата ... ако някой иска да се разведе ще го направи. Ако е умен ще си наеме опитен адвокат за това. И трябва да се зареди с търпение, да се раздели с определена сума пари и да устои на решението си докато го доведе до желания завършек.[/color]
И убиеца се мисли за прав.
fenix_f
Потребител

Мнениеот pitasht » 24 Сеп 2007, 14:15

На мен пък разводът ми се струва прибързано решение. Опитайте да се разделите да живеете отделно и обмислете ситуацията. Ами нормално е мъж и жена да имат различни интереси, то иначе щеше да е скучно.
Например аз докато се ровя под колата жена ми да ми подава отверките, вместо да сготви нещо вкусно или да гледа детето или да отиде на обичайното съботно кафе с приятелките си клюкарки?
Все ще намерите нещо общо ако имате желание.
А всъщност говорихте ли за развод с нея?
На мен ми се струва, че нямате смелост да се разделите и като по-лесен вариант използвате развода. То развод винаги ще ви даде съда, ама напоследък често разведени двойки после се събират без брак.
Пък и така както пишете не видях дълбоко и непоправимо разстройство на брака. Наистина си намерете добър адвокат
pitasht
Активен потребител

Мнениеот maria01 » 24 Сеп 2007, 16:23

И още нещо - съжителство с родители може да провали и най-щастливия брак!
То най-лесно да се разведете, помислете си все пак , не може да няма причина да се ожените точно за това момиче и дали без нея животът Ви ще бъде по-щастлив.
За мен също е по-добре преди да предприемате толкова драстично нещо, каквото е разводът, да се разделите, ако е нужно за известно време и да видите дали не можете да решите проблемите си.
maria01
Потребител

Мнениеот turist3 » 24 Сеп 2007, 20:54

Благодаря на всички за отговорите
по-скоро съм склонен да се вслушам в онези дето казват да си намеря мн добър адвокат
ожених се от любопитство и защото притежава външна красота
Имам чувството че съм женен за адвокат , който в всеки момент е в състояние да ми изкара наяве кирливите ризи
Разбирам че го прави несъзнателно и копира поведение на родителите си. Но имам по-добри планове за по-нататъчния си живот, които не включват нея.

Предпочитам да живея с грозна, с която съм на един акъл, отколкото с настоящата...

Искрено благодаря на всички. Не закривам темата ;)

Да ме насочите към добри адвокати в Варна? :)
turist3
Нов потребител

Мнениеот ana_maria » 24 Сеп 2007, 22:17

Обърнете се към майка ви! Съгласно ГПК, защитници могат да са низходящи и възходящи :twisted:
ana_maria
Младши потребител

Мнениеот katerinakuch » 24 Сеп 2007, 22:53

Разбира се, че може да се разведете. Прочетете Семейния кодекс- глава девета. В нея са регламентирано прекратяването на брака.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Семейни казуси