начало

Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК

Служебен адвокат за развод - може ли да се назначи такъв

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Служебен адвокат за развод - може ли да се назначи такъв

Мнениеот MuMuT0 » 01 Окт 2007, 12:09

Приятелят ми е женен. Той и съпругата му искат да се разведат по взаимно съгласие, но тя все твърди, че няма пари. Въпросът ми е, може ли да й се назначи служебен адвокат /осигурява се на минимална заплата, ако това има значение/ и ако може, какъв е пътя?
MuMuT0
Нов потребител

Мнениеот ralitsa » 01 Окт 2007, 12:30

Извинявай за откровеността, но този твоят хубавец според мен си търси причини, за да не се разведе.
Размводът по взаимно съгласие се прави с едно съвсем простичко споразумение, подписано и от двамата съпрузи, с което в общи линии страните декларират, че нямат претенции една към друга. При подаването му се заплащат 15 лева.
И тва е. Не им трябва изобщо адвокат, ако са по взаимно съгласие.
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

Мнениеот pitasht » 01 Окт 2007, 13:39

Не мисля че ще могат сами да напишат исковата молба, но може да отидат адвокат да я изготви и те само да се явят без адвоката.
Знам, че колеги вземат и от двамата съпрузи аднеква сума за развод по взаимно съгласие.
Аз посочвам една сума и те да се разберат как ще я разделят помежду си.
Ако толкова е зле жената финансово не пречи да се поеме изцяло то мъжа, който напира за развода и после да чака някой ден да му я върне.
А за служебен защитник може-например ако имат деца или имущество може жената да иска някой да охрани интереса й, но да има едно наум, че после като си направи отчет служебният адвокат пак от нея ще съберат парите, така че няма много да спечели от това.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 02 Окт 2007, 21:49

Не е необходимо да и назначава служебен адвокат.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот MuMuT0 » 04 Окт 2007, 12:20

Ами те имат дъщеря, но нямат претенции за родителски права. Тя си остава при майката и той я вижда, когато си поиска.
Значи това споразумение се изготвя от адвокат и къде се дава? Искам да знам каква е процедурата, за да му я кажа. Ще съм благдарна, ако някой ми помогне.
MuMuT0
Нов потребител

Мнениеот barri » 05 Окт 2007, 09:59

мимито, само да те питам от колко време е женен приятелят ти?
barri
Потребител

Re: Служебен адвокат за развод - може ли да се назначи такъв

Мнениеот bebitor » 06 Окт 2007, 10:49

MuMuT0 написа:Приятелят ми е женен. Той и съпругата му искат да се разведат по взаимно съгласие, но тя все твърди, че няма пари. Въпросът ми е, може ли да й се назначи служебен адвокат /осигурява се на минимална заплата, ако това има значение/ и ако може, какъв е пътя?

А защо не пита съпругът, на него да му я разясним. :evil:
Изготвя се молба за прекратяване на брака по взаимно съгласие и споразумение, което се одобрява от съда. То има задължителни елементи, които трябва да присъстват. Представя се на 1-вото или второто съдебно заседание- по усмотрение на съда. Това му разяснете, а също и да отиде при адвокат със съпругата си. Ако не иска- жалко за Вас, губите си времето с такъв човек. А той губи и Вашето, и на жена си :evil: А детето- то също има мисли и чувства, не е предмет, с който двамата родители да се разпореждат :evil: :evil: :evil:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот MuMuT0 » 08 Окт 2007, 14:20

От 7 години са женени, от 4 са разделени. Мда, и на мен ми е минавало през акъла, че си губя времето. Понеже не знаех как стоят нещата с тези разводи, исках да разбера дали той ме баламосва. Бих отишла при адвокат, но сметнах че, все пак, той трябва да си дава парите, а не аз моите и за това попитах как, в общи линии, стават тези работи. Благодаря на тези, които се отзоваха.
MuMuT0
Нов потребител

Мнениеот hr.stoyanoff » 08 Окт 2007, 20:11

MuMuT0 написа:От 7 години са женени, от 4 са разделени. Мда, и на мен ми е минавало през акъла, че си губя времето. Понеже не знаех как стоят нещата с тези разводи, исках да разбера дали той ме баламосва. Бих отишла при адвокат, но сметнах че, все пак, той трябва да си дава парите, а не аз моите и за това попитах как, в общи линии, стават тези работи. Благодаря на тези, които се отзоваха.

Вие моето момиче май не сте готови още за тази стъпка.
hr.stoyanoff
Младши потребител

Мнениеот hr.stoyanoff » 08 Окт 2007, 20:12

MuMuT0 написа:От 7 години са женени, от 4 са разделени. Мда, и на мен ми е минавало през акъла, че си губя времето. Понеже не знаех как стоят нещата с тези разводи, исках да разбера дали той ме баламосва. Бих отишла при адвокат, но сметнах че, все пак, той трябва да си дава парите, а не аз моите и за това попитах как, в общи линии, стават тези работи. Благодаря на тези, които се отзоваха.

Вие моето момиче май не сте готови още за тази стъпка. Хайде по живо по здраво се радвайте на живота, ама дотук май ще е най-добре
hr.stoyanoff
Младши потребител

Назад към Семейни казуси