начало

Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК

Починал бивш съпруг

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Починал бивш съпруг

Мнениеот daniela111 » 11 Окт 2007, 22:20

Вчера попитах как да процедирам при неизплатена изръжка за 9 години,но днес научих новината че бившият ми съпруг снощи е починал ...помогнете ми какви права имам в този случей...как да си търся парите и от кого
daniela111
Нов потребител

Мнениеот katerinakuch » 12 Окт 2007, 10:37

По пътя на логиката, след като бившият Ви съпруг вече е починал, то Вие не можете да търсите каквато и да било издръжка от него.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот may_baych2002 » 12 Окт 2007, 11:31

Издръжка за минало време може да се търси най-много за една година преди завеждане на иска.
Правото на издръжка е непрехвърляемо лично право. Със смъртта на съпруга Ви това право се погасява.
Опитайте се да установите дали след вашата раздяла бившият Ви съпруг е придобил някаква собственост, за да бъде наследен от детето/децата Ви. Наследството се открива в момента на смъртта в последното местожителство на умрелия.
Държавата по реда на общественото подпомагане поема грижата за нуждаещия се, когато няма задължени лица по чл. 80 от СК или те нямат възможност да дават издръжка.
may_baych2002
Потребител

Назад към Семейни казуси