Как да защитя интересите на детето си за в бъдеще?
Въпросът ми е следният:
Омъжена съм, имаме едно дете. Със съпруга ми притежаваме обща семейна собственост. Аз имам в наследство оставени недвижими имоти. Тълкувайки законите след моята смърт( дано не е скоро, но никой не знае това) мои наследници ще са съпруга ми и детето ми в равни дялове т. е. за съпруга ми от общата сем. собственост ще притежава вече общо ¾, а детето ни ¼. А от наследените от мен неща и двамата по ½. И така, ако той се ожени повторно и има съпруга и/или пък деца( дори да не е женен повторно) и при негова смърт те ще имат права върху това, което аз съм му оставила в наследство. Та въпросът ми е следният как да направя така, че след моята смърт съпруга ми да може да се разпорежда с полагащият му се от мен дял от т.н. наследство до смърта си( без да го продава или прехвърля!), а след неговата смърт да бъде изцяло на детето ни, без да може да се оспорва от бъдещи негови допълнителни наследници?
Дано сте ме разбрали правилно какво искам да питам.
Темата е малко като нероден Петко, но и живота е толкова непредсказуем...
- Дата и час: 16 Дек 2024, 18:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да защитя интересите на детето си за в бъдеще?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Ако имате доверие на детето си и искате максимално да обезпечите неговото имотно състояние, можете съвсем спокойно, още сега, да прехвърлите всичките си имоти на негово име.
- katerinakuch
- Активен потребител
katerinakuch написа:Ако имате доверие на детето си и искате максимално да обезпечите неговото имотно състояние, можете съвсем спокойно, още сега, да прехвърлите всичките си имоти на негово име.
Детето ми е на 13 год. сега. Като вариант прехвърляне на всичко мое на негово име - не! Развод е по-приемливо( не, че го искам) - така всичко мое остава след смърта ми на детето ми, но тогава защо сключваме брак( май е по-добре да се живее на семейни начала и всичко придобито през периода да е на двамата на името)?!
Идеята ми беше да се оформи като завещание, което да не може да се оспорва от други евентуални бъдещи (не мои) наследници (четох тук във форума за една дама, която живее на семейни начала с даден господин и се чуди по какъв начин да елиминира детето му и да вземе всичко , ) т.е. не искам да прехвърлям, не искам и да се развеждам, а как да оформя нещата така, че да нямат право да ме пренаследяват хора, с които нямам нищо общо. И всичко, което остане като наследство от мен да бъде за детето ми( т.е. съпрутът ми да ме наследи до смърта си, а след това това, което е наследил от мен да бъде притежание само на детето ми) т.е. може ли да се оформи такова завещание без да бъде оспорено в съда. Ако е необходимо и съпруга ми ще се подпише пред нотариус, но това с каква тежест е пред съда?
Последна промяна Dream_On на 12 Ное 2007, 16:32, променена общо 1 път
Corrige praeteritum, praesens rege, cerne futurum Seneca
- Dream_On
- Нов потребител
някой хора явно си нямат друга работа и се чудят какво да измислят.
и какво означава съпругът ви да може да се разпорежда със своя дял без да го продава или прехвърля??? Може да прави каквото си иска, след като е негово.
и какво означава съпругът ви да може да се разпорежда със своя дял без да го продава или прехвърля??? Може да прави каквото си иска, след като е негово.
- barri
- Потребител
barri написа:някой хора явно си нямат друга работа и се чудят какво да измислят.
Не е точно така, но когато човек е бил докоснат от смъртта и живее втори живот( не зная колко дълъг ще е ) може би се замисля за много повече неща
Да, така е ...
но защо има възможност да ме пренаследяват хора, с които нямам нищо общо?!
Corrige praeteritum, praesens rege, cerne futurum Seneca
- Dream_On
- Нов потребител
те не наследяват вас а съпругът ви евентуално, това че става дума за едно и също имущество....ееееееееее. няма как да се пренапише ново наследствено право и да се ограничават възможностите за разпореждане
- barri
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|