начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

ПРОБЛЕМИ ПРИ БРАК С ЧУЖДЕНЕЦ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПРОБЛЕМИ ПРИ БРАК С ЧУЖДЕНЕЦ

Мнениеот stamba69 » 23 Дек 2007, 14:50

Смятам да сключвам брак с гражданка на Беларус
въпроса ми е какви проблеми и недостатъци може да ми донесе този брак от правна гледна точка ,финансова - държавни такси и т.н. и евентуално при развод -право на какво има тя от финансова гледна точка от моето имущество ?

Благодаря за отговорите и коментарите предварително :)
stamba69
Младши потребител

Мнениеот katerinakuch » 23 Дек 2007, 21:55

Прочетете Семейния кодекс.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот stamba69 » 23 Дек 2007, 22:11

katerinakuch написа:Прочетете Семейния кодекс.

благодаря , но чакам отговор от "потърпевши " :lol:
stamba69
Младши потребител

Мнениеот MariaMagdalena » 24 Дек 2007, 12:05

Сключете предбрачно споразумение...
Fortuna fortes adiuvat.

Perfice te!
MariaMagdalena
Потребител

Re: ПРОБЛЕМИ ПРИ БРАК С ЧУЖДЕНЕЦ

Мнениеот donna » 24 Дек 2007, 12:13

stamba69 написа:Смятам да сключвам брак с гражданка на Беларус
въпроса ми е какви проблеми и недостатъци може да ми донесе този брак от правна гледна точка ,финансова - държавни такси и т.н. и евентуално при развод -право на какво има тя от финансова гледна точка от моето имущество ?

Същите каквито ти би донесъл и ако половинката е българка .
donna
Старши потребител

Мнениеот stamba69 » 24 Дек 2007, 13:53

MariaMagdalena написа:Сключете предбрачно споразумение...

Не сключвайте предбрачно споразумение - то е невалидно

Дори и нотариално заверен, документът няма стойност, докато не променят Семейния кодекс
това го прочетох тук
http://64.233.169.104/search?q=cache:eE ... lr=lang_bg
stamba69
Младши потребител

Мнениеот Nirity » 26 Дек 2007, 10:47

Честно ли са невалидни предбрачните споразумения в скъпата ни държава ? В кой свят живеем ние ? Благодаря за информацията, ще си имам едно наум.
Nirity
Нов потребител

Мнениеот sastezatel » 26 Дек 2007, 13:29

Колега, за последиците при прекратяване на брака,виждам, че са ти отговорили. Извинявай, но още преди сключването, щом мислиш за последици при еветуален развод, помисли дали въобще да се жениш.
sastezatel
Младши потребител

Мнениеот lazarina_boneva » 27 Дек 2007, 23:13

Дали има недостатъци от правна гледна точка?
- Интересен въпрос: Колеги някой да е запознат с Международното частно право на Беларус? :D :D :D

Въпреки, че вярвам, че сигурно имаме договор за правна помощ с тях, бил той наследен от СССР.

А, сега сериозно, няма кой знае какви недостатъци, :D , както са Ви казали и другите, горе-долу същата работа като да се ожените за българка!!!

Недостатъците, които могат да възникнат не са от правна, а от друга гледна точка :wink:
lazarina_boneva
Младши потребител

Мнениеот diaida » 28 Дек 2007, 00:41

Смятам да сключвам брак с гражданка на Беларус

Благодаря за отговорите и коментарите предварително

Щом се замисляш за тези неща ПО-ДОБРЕ НЕ СКЛЮЧВАЙ! Проблемите са част от целия ни живот.
Или въпросът ти не е зададен правилно ?!

Правни проблеми след скл. на БРАК НЯМА в нито едно ЗАКОНОДАТЕЛСТВО в света. Сключваш брак и се търкалят нещата по процедурата ... Ако искате вписвате в регистрите по гр. с-ние децата си, като БЪЛГАРИ, ако не, като БЕЛОРУСИ ... - в интерес на истината Русия не допуска двойното гражданство, но за Белорус не знам ! Ние - ДА! Съпругата ти веднага трябва да подаде док. за българско гр- по натурализация, че се чака много тук за това нещо ... От тук нататък НАЙ-ВАЖНО Е ДА СЕ РАЗБИРАТЕ, ДА СЕ ОБИЧАТЕ И ДА СТЕ ЩАСТЛИВИ ..........
И да не мислиш за такива неща ... ЖЕНИ СЕ, щом обичаш пък адвокатите са за това ..... ДА НЕ ДАВА ГОСПОД !!

За преводи и легализации на нейните док. плюс държ. такси за гражданство ще платиш не повече от 50 лв. и за хонорари на адвокати 100 (примерно ...) ТОВА Е!
Едно не разбирам ... ЩЕ СЕ ЖЕНИШ ЛИ ИЛИ, ОБИЧАШ ЛИ Я ТАЗИ ЖЕНА ?!?!!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Re: ПРОБЛЕМИ ПРИ БРАК С ЧУЖДЕНЕЦ

Мнениеот katerinakuch » 28 Дек 2007, 20:55

stamba69 написа:Смятам да сключвам брак с гражданка на Беларус

Ако истински обичате тази жена, няма да мислите за развод и последици от него. Просто сключвате брак. Ако мислите още отсега за развод и раздяла с бъдещата си съпруга, то тогава не сключвайте брак.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Семейни казуси