начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Практика по чл. 72 от СК

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Практика по чл. 72 от СК

Мнениеот justine » 30 Яну 2008, 17:10

Уважаеми колеги,
Изпитвам големи затруднения в търсенето на съдебна практика по посочения тест. Става дума за разрешение за емиграция в чужбина без съгласието на единия родител. Детето е на 8 г. и няма установен контакт с бащата, същият не е плащал издръжка години наред, понастоящем закъснява редовно с издръжката /пр.: нея е плащал за януари/. Детето живее в семейна среда с втори баща и природени 2 деца от втория брак на майката. Бащата, разбира се, няма да даде декларация за съгласие детето да емигрира с останалите членове на семейството. Необходимо е разрешение на районния съд по чл. 72 от СК. Практика в това отношение няма никаква или поне не такава, която да ми е от полза. Моля, споделете вашия опит, ако имате такъв?
Предварително благодаря на всички отговорили!
justine
Потребител

Re: Практика по чл. 72 от СК

Мнениеот donna » 30 Яну 2008, 17:18

justine написа:Уважаеми колеги,
Изпитвам големи затруднения в търсенето на съдебна практика по посочения тест. Става дума за разрешение за емиграция в чужбина без съгласието на единия родител. Детето е на 8 г. и няма установен контакт с бащата, същият не е плащал издръжка години наред, понастоящем закъснява редовно с издръжката /пр.: нея е плащал за януари/. Детето живее в семейна среда с втори баща и природени 2 деца от втория брак на майката. Бащата, разбира се, няма да даде декларация за съгласие детето да емигрира с останалите членове на семейството. Необходимо е разрешение на районния съд по чл. 72 от СК. Практика в това отношение няма никаква или поне не такава, която да ми е от полза. Моля, споделете вашия опит, ако имате такъв?
Предварително благодаря на всички отговорили!

Имам 2 решения ,едното е сканирано другото не е .Дай координати да пратя.
donna
Старши потребител

Благодаря ти Дона,

Мнениеот justine » 31 Яну 2008, 20:57

а другото решение различава ли се особено от това, което ми изпрати? Поздрави!
justine
Потребител

Re: Благодаря ти Дона,

Мнениеот donna » 31 Яну 2008, 21:22

justine написа:а другото решение различава ли се особено от това, което ми изпрати? Поздрави!

Първо форума не е чат и второ вс. случай е различен ,каквто е и живота.
donna
Старши потребител

Уточнение:

Мнениеот justine » 01 Фев 2008, 20:04

Добре, ясно е, че казусът няма да е идентичен. Интересуват ме основните моменти:
1. възраст на детето;
2. съществува ли установен контакт с родителя неупражняващ род. права/ изплаща ли редовно издръжка;
3. семеен профил към подаване на молбата /наличие или липса на втори баща/майка, природени братя или сестри и др. от значение/;
4. осигурени или не доходи в чужбина;
5. специфични доказателства, респ. доказателствени искания;
6. времетраене на производството.

Ако разполагаш с няколко минути - ще се радвам на тези "статистически" данни!
justine
Потребител

До maximum

Мнениеот justine » 04 Фев 2008, 14:42

До къде я докарахме юриспруденцията, а? :D :D :lol:
justine
Потребител

Назад към Семейни казуси