здравейте от мен!при мен случаят е малко,като в аржентински сериал...става дума за следното-разведена ,родила преди да минат 300 дни от развода,детето записано на името на бившия съпруг,който не е баща на детето.с боилогичният баща сме разделени още преди да се роди то,но от време на време се чуваме по телефона.живея с 3-то лице,което ми гледа и 2-те деца.пусна се дело за припознаване от биологичния баща,но тъй,като за много неща свързани с детето-вадене на лична карта,съгласие за пътуване в чужбина и др.ще се иска съгласието му,той предложи,ако няма вариант чрез нотариално заверен документ от него,чрез който аз да отговарям за тези неща свързани с детето то да бъде осиновено от човека с,когото живея.
По-конкретно питанката ми е следната:
може ли да ми завери пълномощно и да не се налага да го търся за нищо свързано с детето?
Много ще съм благодарна,ако ми отговорите или ме свържете с човек от София,който да е в час с тези неща.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 19:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
молба за отговор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Не става така само с едно пълномощно!
Освен това ... доста напред в бъдещето ... но все пак ... наследяването ... малка кашичка ще стане ...
Могат да се направят някои неща ... но си е разправия и време ... за сметка на това ... после "мирна главиа" ...
Съвет-изчистете всичко отсега (още повече "бившият" доколкото разбирам ще "съдейства" за оправяне на кашата)
Освен това ... доста напред в бъдещето ... но все пак ... наследяването ... малка кашичка ще стане ...
Могат да се направят някои неща ... но си е разправия и време ... за сметка на това ... после "мирна главиа" ...
Съвет-изчистете всичко отсега (още повече "бившият" доколкото разбирам ще "съдейства" за оправяне на кашата)
- inspectora
- Активен потребител
То всеки случай е специален. За да има припознаване, трябва да има преди това оборване /такава е думичката/ на презумцията за бащинство по силата на която детенцето ти е записано по името на бившия съпруг...
След като се обори презумцията всеки мъж ще може да припознае детето като свое. Обаче ни ми стана ясно друго: колко голямо е детето?
На питанката ти категорично НЕ може.
След като се обори презумцията всеки мъж ще може да припознае детето като свое. Обаче ни ми стана ясно друго: колко голямо е детето?
На питанката ти категорично НЕ може.
- alissa
- Потребител
Детето е на година и почти 2 месеца.Делото е заведено преди детето да стане на годинка.За своя сигурност и бившият ми съпруг пусна дело за оспорване на бащинство с което,ако се наложи чрез ДНК тест да докаже,че биологичния е истинския баща на детето.Явно си трябва или да не го припознава изобщо.или да се откаже от родителски права или да го дава направо за осиновяване.Благодаря за отговорите
- ednajena
- Нов потребител
Така, да разбирам ли, че две дела се водят? За оборване на презумцията за бащинство. Едното от теб, другото от бившия ти съпруг?
- alissa
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|