начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

молба за отговор

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

молба за отговор

Мнениеот ednajena » 25 Мар 2008, 18:38

здравейте от мен!при мен случаят е малко,като в аржентински сериал...става дума за следното-разведена ,родила преди да минат 300 дни от развода,детето записано на името на бившия съпруг,който не е баща на детето.с боилогичният баща сме разделени още преди да се роди то,но от време на време се чуваме по телефона.живея с 3-то лице,което ми гледа и 2-те деца.пусна се дело за припознаване от биологичния баща,но тъй,като за много неща свързани с детето-вадене на лична карта,съгласие за пътуване в чужбина и др.ще се иска съгласието му,той предложи,ако няма вариант чрез нотариално заверен документ от него,чрез който аз да отговарям за тези неща свързани с детето то да бъде осиновено от човека с,когото живея.
По-конкретно питанката ми е следната:
може ли да ми завери пълномощно и да не се налага да го търся за нищо свързано с детето?
Много ще съм благодарна,ако ми отговорите или ме свържете с човек от София,който да е в час с тези неща.
ednajena
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 25 Мар 2008, 18:44

Не става така само с едно пълномощно!

Освен това ... доста напред в бъдещето ... но все пак ... наследяването ... малка кашичка ще стане ...

Могат да се направят някои неща ... но си е разправия и време ... за сметка на това ... после "мирна главиа" ;) ...

Съвет-изчистете всичко отсега (още повече "бившият" доколкото разбирам ще "съдейства" за оправяне на кашата)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот alissa » 25 Мар 2008, 23:23

То всеки случай е специален. За да има припознаване, трябва да има преди това оборване /такава е думичката/ на презумцията за бащинство по силата на която детенцето ти е записано по името на бившия съпруг...
След като се обори презумцията всеки мъж ще може да припознае детето като свое. Обаче ни ми стана ясно друго: колко голямо е детето?
На питанката ти категорично НЕ може.
alissa
Потребител

Мнениеот ednajena » 26 Мар 2008, 00:19

Детето е на година и почти 2 месеца.Делото е заведено преди детето да стане на годинка.За своя сигурност и бившият ми съпруг пусна дело за оспорване на бащинство с което,ако се наложи чрез ДНК тест да докаже,че биологичния е истинския баща на детето.Явно си трябва или да не го припознава изобщо.или да се откаже от родителски права или да го дава направо за осиновяване.Благодаря за отговорите
ednajena
Нов потребител

Мнениеот barri » 26 Мар 2008, 12:06

Такова нещо като отказ от родителски права няма.
barri
Потребител

Мнениеот alissa » 26 Мар 2008, 13:03

Така, да разбирам ли, че две дела се водят? За оборване на презумцията за бащинство. Едното от теб, другото от бившия ти съпруг?
alissa
Потребител

Назад към Семейни казуси