- Дата и час: 16 Дек 2024, 19:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
малко помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
малко помощ
Имам дете на 4 години,което не е припознато от баща си.Бащата е чужденец и си живее в чужбина.До скоро беше в затвора и сега искам да го съдя да плаща издръжка.Искам да попитам дали това е възможно и дали изобщо имам някакви шансове,без риск да ми отнеме детето.Благодаря Ви
- didulinka
- Нов потребител
Re: малко помощ
didulinka написа:Имам дете на 4 години,което не е припознато от баща си.Бащата е чужденец и си живее в чужбина.До скоро беше в затвора и сега искам да го съдя да плаща издръжка.Искам да попитам дали това е възможно и дали изобщо имам някакви шансове,без риск да ми отнеме детето.Благодаря Ви
Е според Вас възможно ли е ??
Настоящият Семеен кодекс визира задължения за изплащане на издръжка от родителите на непълнолетните им деца.
А в случая,тъй като детето не е припознато ,съответно и чужденеца няма правен статут на баща .От изложеното се подразбира,че нямате и сключен Граждански брак за да се позовете на презумпцията за бащинство.
А самият чужденец явно не е и заинтересован от детето.....
- sarbijanac
- Активен потребител
Re: малко помощ
didulinka написа:Имам дете на 4 години,което не е припознато от баща си.Бащата е чужденец и си живее в чужбина.До скоро беше в затвора и сега искам да го съдя да плаща издръжка.Искам да попитам дали това е възможно и дали изобщо имам някакви шансове,без риск да ми отнеме детето.Благодаря Ви
Този човек, за когото твърдите, че е баща на детето Ви, всъщност не е негов баща. Това е така, защото този мъж не е припознал детето, а и нямате сключен граждански брак с него. Следователно при гореописаната от Вас ситуация, не можете да търсите издръжка от този човек.
Евентуално можете да се свържете с него и да се опитате да разговаряте с него. Ако е загрижен и се интересува от Вас и детето, ще Ви помогне. От Вас самата зависи как ще подходите към този човек, така че да го предразположите към себе си и това дете. Действайте дипломатично, все пак се касае за бъдещето на детето Ви.
- katerinakuch
- Активен потребител
Трябва да водите дело за установяване на бащинството, но при положение, че таткото не е в България, не виждам как ще го сторите (защото ще Ви са нужни експертизи). Заедно с установяване на бащинството ще получите и издръжка.
- rts
- Активен потребител
rts написа:Трябва да водите дело за установяване на бащинството, но при положение, че таткото не е в България, не виждам как ще го сторите (защото ще Ви са нужни експертизи). Заедно с установяване на бащинството ще получите и издръжка.
Този баща гражданин на държава членкса на ЕС ли е?
Ако не е ще се приложи КМЧ...и в двата случая ми мирише на съдебна поръчка ,бащата не желае ли да припознае детето си?
Имате ли негов адрес?
Не беше ли по лесно да водите дело за доказване на произхода докато е бил в затвора ...минало ,но сега може да се окаже и неоткриваем.
- donna
- Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|