начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

претенции на наследници ?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

претенции на наследници ?

Мнениеот airfast » 06 Апр 2008, 23:55

Здравейте. Родителите ми са щастливо женени. Имат 2-ма сина единият от които съм аз. Желанието на майка ми е аз да получа след нейната смърт по голяма част от полагащата ми се по наследство част от семейния им апартамент придобит по време на брака им. Какво трябва да предприеме майка ми без да се накърняват запазените части и без последващи претенции? А ако става въпрос за имот с дворно място ? Продажба, завещание (собственоръчно, пред нотариус), дарение или друго и на каква част. Майката на майка ми е жива както и брата на майка ми.
Благодаря ви предварително!
airfast
Нов потребител

Re: претенции на наследници ?

Мнениеот katerinakuch » 07 Апр 2008, 14:05

airfast написа:Здравейте. Родителите ми са щастливо женени. Имат 2-ма сина единият от които съм аз. Желанието на майка ми е аз да получа след нейната смърт по голяма част от полагащата ми се по наследство част от семейния им апартамент придобит по време на брака им. Какво трябва да предприеме майка ми без да се накърняват запазените части и без последващи претенции? А ако става въпрос за имот с дворно място ? Продажба, завещание (собственоръчно, пред нотариус), дарение или друго и на каква част. Майката на майка ми е жива както и брата на майка ми.

А Вие откъде знаете кога ще настъпи смъртта на някой от родителите Ви?! :?
katerinakuch
Активен потребител

Re: претенции на наследници ?

Мнениеот katerinakuch » 07 Апр 2008, 14:19

airfast написа:Здравейте. Родителите ми са щастливо женени. Имат 2-ма сина единият от които съм аз. Желанието на майка ми е аз да получа след нейната смърт по голяма част от полагащата ми се по наследство част от семейния им апартамент придобит по време на брака им. Какво трябва да предприеме майка ми без да се накърняват запазените части и без последващи претенции? А ако става въпрос за имот с дворно място ? Продажба, завещание (собственоръчно, пред нотариус), дарение или друго и на каква част. Майката на майка ми е жива както и брата на майка ми.

...Освен това никога не можете да имате гаранция, че няма да има каквито и да било последващи претенции. Такава не може да Ви даде никой.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Семейни казуси