- Дата и час: 16 Дек 2024, 19:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
АПАРТАМЕНТ СЛЕД РАЗВОД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Много лошо ...
Ще трябва да се разберете по човешки - правно шанс няма (или и да има някакъв то той е по-малко от 0.1%) ...
Може да "блъфирате" пред тъщата и жената - тъщата има ли доход, с който да обоснове разхода за жилището? (има там една комисия за отнемане на незаконно придобити имущества ) - това по-скоро в кръга на шегата ...
И все пак! - в договора за покупката на жилището "случайно" (ех да е имало тогва кой да Ви подшушне) да е записано кой какви пари дава? Или тъщата е купувач и тя е платила цената?
Ще трябва да се разберете по човешки - правно шанс няма (или и да има някакъв то той е по-малко от 0.1%) ...
Може да "блъфирате" пред тъщата и жената - тъщата има ли доход, с който да обоснове разхода за жилището? (има там една комисия за отнемане на незаконно придобити имущества ) - това по-скоро в кръга на шегата ...
И все пак! - в договора за покупката на жилището "случайно" (ех да е имало тогва кой да Ви подшушне) да е записано кой какви пари дава? Или тъщата е купувач и тя е платила цената?
- inspectora
- Активен потребител
За съжаление в договорът за покупката на жилището не е упоменато кой какви пари дава. Моята част бе платена по банков път. От моята сметка към сметката на бившия собственик. Аз все още пазя този документ. Това да ли ще ми помогне ?
- Question
- Нов потребител
Question написа:За съжаление в договорът за покупката на жилището не е упоменато кой какви пари дава. Моята част бе платена по банков път. От моята сметка към сметката на бившия собственик. Аз все още пазя този документ. Това да ли ще ми помогне ?
Има "светлина" в тунела ...
Ами - отивайте при адвокат с документите ... ще уточните възможностите ...
"Шансът" Ви (не за самия апартанемт, но поне за парите) току-що подскочи доста на високо
- inspectora
- Активен потребител
В желанието да "прецакате" детето от първия си брак, сте прецакали и себе си. Житейски казано. Това ,че парите са внесени от Вас , не Ви прави собственик.
Що се отнася до отказа от бъдеща издръжка на детето Ви, то той е недействителен.
Що се отнася до отказа от бъдеща издръжка на детето Ви, то той е недействителен.
- sunrise
- Активен потребител
Що се касае до издръжката на детето Ви, то Ви препоръчвам задължително да прочетете чл.82 от Семейния кодекс.
- katerinakuch
- Активен потребител
Моля Ви, не съм искал да "прецакам" детето от първия му брак. За мен най-важното нещо бе: Настоящата ми съпруга да бъде спокойна и щастлива, че имаме нов дом в който да заживеем самостоятелно.
Ако паралелно с вносната бележка се привлекат свидетели, това може ли да ми помогне.
Или отново всичко е безвъзвратно загубено?
Ако паралелно с вносната бележка се привлекат свидетели, това може ли да ми помогне.
Или отново всичко е безвъзвратно загубено?
- Question
- Нов потребител
Question написа:Моля Ви, не съм искал да "прецакам" детето от първия му брак.
Хм???
Кой пише всъщност? Тъщата ли
- Clavdivs.
- Потребител
1.Прецакал си се - за това цяр няма.
2.Че пазиш преводните документи- добре, но в банката със сигурност не ги пазят, и като ти ги оспори тъщата...
3.Какво правим, ако тъщата заяви за твоя превод - "даде ми пари на заем с условието да му ги върна след месец, ама не ги поиска и вече е изтекла всякаква давност". А ?
2.Че пазиш преводните документи- добре, но в банката със сигурност не ги пазят, и като ти ги оспори тъщата...
3.Какво правим, ако тъщата заяви за твоя превод - "даде ми пари на заем с условието да му ги върна след месец, ама не ги поиска и вече е изтекла всякаква давност". А ?
- dimist
- Потребител
Какво правим, ако тъщата заяви за твоя превод - "даде ми пари на заем с условието да му ги върна след месец, ама не ги поиска
Е, как може да заяви (докаже) това, когато документа за банков превод е директно към банковата сметка на мъжа от когото закупихме апартамента. Тези пари изобщо не са попадали е нейните "ръце" (банкови сметки).
Е, как може да заяви (докаже) това, когато документа за банков превод е директно към банковата сметка на мъжа от когото закупихме апартамента. Тези пари изобщо не са попадали е нейните "ръце" (банкови сметки).
- Question
- Нов потребител
dimist написа:1.Прецакал си се - за това цяр няма.
Абе банките за такива старинни преписи от архивите искат около 50 лв такса
Преди време ми направиха преписи от документи от преди 12-13 г от архива и за вс. документ по 50 лева .
Последна промяна donna на 11 Апр 2008, 15:44, променена общо 1 път
- donna
- Старши потребител
Re: Подялба на апартамент след развод.
Question написа:Моля, посъветвайте ме по следния казус.
Преди 4 години, по време на моя втори брак закупихме жилище. Около 80% от стойността му бе заплатена от мен, а за останалите 20% помогна тъщата.
По настояване на жена ми и нейната майка, апартамента бе записан на името на тъщата. Причината е, че така съм щял да осигуря настоящето дете, като другото дете (от първия ми брак) няма да има възможност за бъдещи претенции.
И досега семейството ми живее в друго жилище ( съвместно с нейната майка) придобито от жена ми преди брака ни. Новият апартамент е отдаден под наем, който остава изцяло при тъщата и чрез него се покриват разноските по ток, вода, парно и т.к.
Женени сме от 9 години. Аз от 10 години работя в друг град където живея в квартира под наем. Всеки уикенд пътувам до семейството си за да съм с тях.
Сега обаче, жена ми иска да подаде молба за развод по взаимно съгласие, тъй като съм имал "любовница".
Предлага ми да нямам претенции към новозакупеното жилище. Споделя ми, че от нейна страна пък няма да има претенции за бъдещо плащане на издръжките към детето и по време на уикендите ще се виждам спокойно със сина ни.
Тъй като все още не съм ангажирал адвокат, въпросът ми е: Имам ли шансове да възстановя своя дял от новото жилище? И ако имам какво трябва да направя ?
Жена ви още не е подала молба за развод и да пуснете иск против тъщата ,току виж се появи жена ви и каже тя ни върна парите
Или парите бяха лично мои ,дадох на мама ...и има много или...
Ако е една умна жена изтекат ли 5 г. тогава ще подава иска за развод да изтече давността ...ако вече не е изтекла де ,тук няма дата .....
- donna
- Старши потребител
Съгласен съм с думите на Commander, че трябва да се срещна с адвокат и след което да действам. Tова вече сън го направил.
Но тъй като срещата ни ще бъде чак в края на следващата седмица ми се искаше да бъда малко по подготвен за нея. Поради тази причина си позволих да поискам предварителни мнения и съвети .
Шо се отнася до въпроса от страна на Donna
Покупката на жилището бе извършена на две части. Първата част (заплатена от мен) бе през Януари'2004 чрез директен банков превод по сметката на бившия собственик. А втората част (от тъщата) платена на ръка през Септември'04. Парите за първата вноска бяха от мои лични спестявания.
Но тъй като срещата ни ще бъде чак в края на следващата седмица ми се искаше да бъда малко по подготвен за нея. Поради тази причина си позволих да поискам предварителни мнения и съвети .
Покупката на жилището бе извършена на две части. Първата част (заплатена от мен) бе през Януари'2004 чрез директен банков превод по сметката на бившия собственик. А втората част (от тъщата) платена на ръка през Септември'04. Парите за първата вноска бяха от мои лични спестявания.
- Question
- Нов потребител
Question написа:Съгласен съм с думите на Commander, че трябва да се срещна с адвокат и след което да действам. Tова вече сън го направил.
Ваши лични спестявания по време на брак
ЛИЧНИТЕ СА ЕЙ ТУКА
Чл. 21. (1) Лични са вещите, правата върху вещи и паричните влогове, придобити през време на брака изцяло с лично имущество по чл. 20, ал. 1 или с друго лично имущество, придобито преди брака.
(2) Когато вещите, правата върху вещи и паричните влогове са придобити отчасти с лично имущество по предходната алинея, лично притежание на съпруга е съответна част от придобитото, освен ако тази част е незначителна
вс.др. го пиши СИО
ТО ,ЧЕ СА БИЛИ НА ВАШ ВЛОГ ПАРИТЕ НИЩО НЕЗНАЧИ
Чл. 19. (1) Вещите и правата върху вещи, както и паричните влогове, придобити от съпрузите през време на брака в резултат на съвместен принос, принадлежат общо на двамата съпрузи независимо от това, на чие име са придобити.
(2) Съвместният принос на съпрузите може да се изрази във влагането на средства и труд, в грижи за децата и работа в домакинството.
(3) Съвместният принос се предполага до доказване на противното.
- donna
- Старши потребител
Ааайде, наздраве за женомразката дружинка!!
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
- ralitsa
- Потребител
ralitsa написа:Ааайде, наздраве за женомразката дружинка!!
Дааааааа развода още не е факт ,а човека ще дели жилището на тъщата Кви тъщи има само
Нали заглавието е за делба
- donna
- Старши потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|