начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Имам питане

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам питане

Мнениеот saveladi » 25 Юли 2008, 09:08

Здравейте! Случайно научих, че въпреки, че децата ми са родени в САЩ, имам право на детски надбавки в България. Децата са български граждани, пребиваваме в САЩ с работна виза. Може ли някой да ми каже какви стъпки трябва да предприема, за да получа детските?
Благодаря предварително!
saveladi
Нов потребител

Мнениеот brymm » 25 Юли 2008, 10:22

Най-добре питайте този, от когото случайно сте научили, че имате право. Аз поне, при условие, че живеете в САЩ, такова нещо не научавам.

Чл. 3. Право на семейни помощи за деца имат:
1. бременните жени - български граждани;
2. семействата на българските граждани - за децата, които отглеждат в страната;
3. семействата, в които единият от родителите е български гражданин - за децата с българско гражданство, които отглеждат в страната;
4. семействата на роднини, близки или приемни семейства - за децата, настанени по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето;
5. бременните жени - чужди граждани, и семействата на чужди граждани, които постоянно пребивават и отглеждат децата си в страната, ако получаването на такива помощи е предвидено в друг закон или в международен договор, по който Република България е страна.
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Мнениеот sunrise » 25 Юли 2008, 11:13

Пази Боже, ако в САЩ Ви се налага да разчитате на 10-15 долара на месец , детски надбавки отБългария.
sunrise
Активен потребител

Имам питане

Мнениеот saveladi » 25 Юли 2008, 11:22

Колко са детските в България е отделен въпрос, просто ме интересуваше какво казва законът по този въпрос. А след като и двамата със съпруга ми сме български граждани, независимо че врмеменно пребиваваме извън страната, би трябвало законите да важат и за нас.
saveladi
Нов потребител

Назад към Семейни казуси