начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

подялба на наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подялба на наследство

Мнениеот meggylo » 12 Окт 2008, 23:15

Ще се ардвам ако някой даде съвет или каже по случая. Казуза е следния:
Дядо ми почина 2001година. Баба ми почина 2005 година. Вуйчо ми през 2003 година.(Той има жива съпруга и две деца,вуйчо ми е сина на баба ми и дядо ми). Баба ми и дядо ми имат и друго дете- майка ми.
Преди година съпригата на вуйчо ми подаде иск за съдебно разделяне на наследството- дворно място и къща. Кои са наследниците на този имот?
meggylo
Младши потребител

Re: подялба на наследство

Мнениеот Гост. » 13 Окт 2008, 10:42

:lol: :lol: Какво става тук?! Днес денят започна обещаващо....седмицата също.
Да попитам- вие за цяла година не ги ли оправихте страните по това дело за съдебна делба :shock: ? Пък и производството е по стария ред...
Мда... майка ви и наследниците на вуйчо ви!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот meggylo » 13 Окт 2008, 19:20

аз за пръв път питам тук!
може би е имало подобна тема,но не съм я видяла! ще се огледам пак за подобна тема.но все пак ако имате време много бих се радвала да получа по конкретен отговор.
meggylo
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 14 Окт 2008, 10:23

Ще се ардвам ако някой даде съвет или каже по случая. Казуза е следния:
Дядо ми почина 2001година. Баба ми почина 2005 година. Вуйчо ми през 2003 година.(Той има жива съпруга и две деца,вуйчо ми е сина на баба ми и дядо ми). Баба ми и дядо ми имат и друго дете- майка ми.
Преди година съпригата на вуйчо ми подаде иск за съдебно разделяне на наследството- дворно място и къща. Кои са наследниците на този имот?

Отговарям Ви, хипотетично, като приемаме, че имотът е бил СИО на бабата и дядото.
След смъртта на дядо Ви, баба Ви получава 4/6 от имота, т.е. нейната 1/2 +1/6/тъй като получава дял равен на дяла на всяко дете. А той е 1/2:3/. Майка Ви и вуйчо Ви получават по 1/6.
След смъртта на вуйчо Ви , съответно вуйна Ви и братовчедите делят неговата 1/6, или всеки има по 1/18 ид.ч.
След смъртта на баба Ви, нейният дял се дели на майка Ви и братовчедите, като майка ви получава 1/2от 4/6, или 1/3, а братовчедите ви по 1/4от 4/6 от наследството от бабата.
Или към настоящия момент, майка Ви притежава: 1/6+1/3=1/2 от имота, вуйна Ви остава с нейната 1/18, а всеки от братовчедите по 4/9 /по точно 8/18/.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот meggylo » 14 Окт 2008, 21:20

Благодаря Ви за отговора!
Интересуваше ме, защото Районния съд отхвърли тази подялба,сега вуйна ми обжалва пред Окръжния съд. Интересното е че сега на призовката пише, че делото е от вуйна ми срещу нейния син!? Какво става ще разберем на следващото разглеждане на делото!
meggylo
Младши потребител

Мнениеот meggylo » 15 Окт 2008, 19:26

разбирам много неща, които досега съм си мислила, че на мен не могат да ми се случат.
meggylo
Младши потребител

Назад към Семейни казуси