Здравейте,
Имам следния проблем и моля за мнение и съвет.
От 03/01/2008г съм разведена по взаимно съгласие.От брака си имаме 1 дете което остава за отглеждане при съпругът.По време на развода със съпругът ми направихме споразумение нотариално заверено по чл.99 и съдът го отвърди.В случая абсолютно всичко придобито по време на брака остава в полза на съпругът ми(а това са : 4 стаен апартамент закупен с пари от моята майка но по време на брака,1 декар с магазин и офис в центъра на София,2 автомобила и всичката друга движима и недвижима собственност).Като той трябваше да ме обезщети с 27 000Е за закупуване на жилище.
Сами се досещате че за да подпиша това споразумение бях многократно заплашвана от него.
Въпросът ми е следния,това споразумение може ли да се обжалва и ако може в коя част.Има на лице неизпълнение на споразумението ,срокът беше до 03/07/2008г.. Дали в часта за подялбата на имуществената собственност или в часта за неизпълнение.
Благодаря Ви . Очаквам вашите отговори и компетентна помощ.
- Дата и час: 17 Дек 2024, 01:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обжалване на споразумение след развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Обжалване на споразумение след развод
Решението, с което се допуска прекратяване на брака по взаимно съгласие не може да се обжалва, тъй като презумпцията е че споразумението е било подписано доброволно. Може би бихте могли да подадете иск за унищожаване на самата спогодба поради заплашване по общия ред за унищожаване на сделките, но не зная с какъв успех..давността за подобен иск е тригодишна от отпадане на заплашването.
- bistraka
- Нов потребител
Re: Обжалване на споразумение след развод
Имнно за допълнителната спогодба става на въпрос.Вероятно не съм формулирала правилно въпроса си. Съдията който водеше делото по развода каза че точно тази допълнителна спогодба за подялба на имущество ,не подлежи на обжалване.Още повече че има и нотариална заверка. А проблемът е там че точно нея искам да обжалвам.Някъде четох че обжалване на споразумение можело да се направи до 1 година,но не съм сигурна дали важи и при бракоразводните такива. В случая ми остават още 2 месеца.
- dani_petrova
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|