- Дата и час: 17 Дек 2024, 00:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод по чл.100- излишно усложнен от съдия
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
82 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
развод по чл.100- излишно усложнен от съдия
Колеги, досега случвало ли ви се е при развод по чл.100 от СК, съдията да Ви иска удостоверение за семейно положение и отделно за всеки от молителите удостоверение за родствени връзки?
Не разбирам кому са нужни и какво иска да си докаже съдията
- zenitn
- Младши потребител
Re: развод по чл.100- излишно усложнен от съдия
aaaaa ,човека нещо се е объркал ,ами в такъв случай напишете му на човека ,че такова чудо не се изисква ,а задължителните приложения към молбата са еди кои си
- donna
- Старши потребител
ми то указанието е да се представят на съдебното заседание, ама малко се гръмнах като ги прочетох. Все пак хората сами искат да се разведат, не обявяват приемане на наследство или бог знае какво друго.
Чудят се как да им усложнят живота - и без друго трудно се стигна до това споразумение.............а не ми се ще да бия интереса им и да се заяжда съдията с тях и да удължаваме агонията......
Чудят се как да им усложнят живота - и без друго трудно се стигна до това споразумение.............а не ми се ще да бия интереса им и да се заяжда съдията с тях и да удължаваме агонията......
- zenitn
- Младши потребител
zenitn написа: Колеги, досега случвало ли ви се е при развод по чл.100 от СК, съдията да Ви иска удостоверение за семейно положение и отделно за всеки от молителите удостоверение за родствени връзки?
А как иначе съдията да разбере, че молителите наистина имат сключен брак помежду си? Може да се окаже съдът да "разведе" мъж и жена, които никога не са били женени. Другото удостоверение е нужно, за да се установи дали молителите имат общи деца, за да се защитят интресите на последните.
- Quicksilver
- Потребител
е боже....представя се акт за раждане и свидетелство за скл. гр. брак ,това е
- donna
- Старши потребител
Колеги, досега случвало ли ви се е при развод по чл.100 от СК, съдията да Ви иска удостоверение за семейно положение и отделно за всеки от молителите удостоверение за родствени връзки?
Не разбирам кому са нужни и какво иска да си докаже съдията :
Хихихи, заливам се вече от смях, стига бе. Това не може да е истина..
Предложението на Quicksilver заслужава внимание, всъщност като се замисля - само това ще да е.
Без значение правното основание за прекратяване на брака- кому са нужни точно тези доказателства, след като сте представили у-ние за скл. гр. брак.
Благодаря ви, беше ми нужно.
- Гост.
- Старши потребител
Амчи тъй де. Мое хората една голословна молба да са представили - на, разведете ме. Па то и съдията млад, зелен, чуди се кво да чини.
- Quicksilver
- Потребител
Нема да е сал молбица, нема, немааа- по 100, требе си и споразумение, и ДТ и ехей още колко нещица.
- Гост.
- Старши потребител
Здравейте!
На мен ми се е случвало, но в съдебно заседание!
Съдийката ме помоли да представя декларации за семейно и имотно състояние.
Аргументите й бяха, че са й необходими за определяне на ДТ.
Приятна вечер.
На мен ми се е случвало, но в съдебно заседание!
Съдийката ме помоли да представя декларации за семейно и имотно състояние.
Аргументите й бяха, че са й необходими за определяне на ДТ.
Приятна вечер.
- valia6000
- Младши потребител
Абе карай да върви. Ще се пише една (па ако трябва и няколко, то някои съдии са много либерални)резолюции БД, докато се изправят (под прав ъгъл ) нередностите по молбата. Ако не се изправят под съответния ъгъл, ще се прекрати делото, пък после я наново, я жалене на прекратителното определение, я запазване на брака, защото съпрузите, отвратени от несправедливата съдебна най-накрая ще се откажат да се борят с вятърните й мелници и така бракът като "основна клетка на обществото" ще се пребъде в идните поколения. Амин!
Впрочем нали един от принципите на все ще действащия СК повелява закрила на брака от държавата. Ей на - закриля го и още как.
П.П. Колегата ще ме извинява, че му наспамих темата, ама
Впрочем нали един от принципите на все ще действащия СК повелява закрила на брака от държавата. Ей на - закриля го и още как.
П.П. Колегата ще ме извинява, че му наспамих темата, ама
- Quicksilver
- Потребител
Благодаря, добра вечер и на вас.
За декларациите- те се представят, и същината на темата не е тази.
Що се отнася до твърдението на съда- за определяне на ДТ с оглед декларацията/ то тя и не винаги отразява реалността, но това е друга тема/има логика, въпреки че във всичките ми брачни дела, съдът е определял такса в минимален размер по Тарифа 1. Това се случва и по новия ГПК, респективно и новата тарифа.
Разбира се, в най-чистия вариант на прекратяване, когато няма издръжки, имущество и прочие...
За декларациите- те се представят, и същината на темата не е тази.
Що се отнася до твърдението на съда- за определяне на ДТ с оглед декларацията/ то тя и не винаги отразява реалността, но това е друга тема/има логика, въпреки че във всичките ми брачни дела, съдът е определял такса в минимален размер по Тарифа 1. Това се случва и по новия ГПК, респективно и новата тарифа.
Разбира се, в най-чистия вариант на прекратяване, когато няма издръжки, имущество и прочие...
- Гост.
- Старши потребител
абе всичко си имам към молбата- и декларации и оригинален акт за гр.брак и акт за раждане на детето и споразумение подписано и д.т. , не знам какво му е хрумнало на тоз човек
- zenitn
- Младши потребител
Добре, като си имате не следва на съда повече доказателства да представяте- това ви е ясно.
Ако ли толкова се притеснявате за делото бихте могли да депозирате писмена молба за нарочни указания- хем и служебното начало да се прояви. Та това е само един развод за бога.
Докато ви четях ми хрумна- възможно е да са ползвали сламка от нещо старо... случават се и такива неща.
Но при представено УГБ/ доказателство за валиден гр. брак/, УР/ произход на чавета/ на уважаемите не им се следва повече- това са официални документи! , алогично е да се искат допълнителни доказателства в тази насока, които на всичкото от горе са косвени...
Извинете ме и мен, че спамих в темата ви, но така искрено се смях...
Ако ли толкова се притеснявате за делото бихте могли да депозирате писмена молба за нарочни указания- хем и служебното начало да се прояви. Та това е само един развод за бога.
Докато ви четях ми хрумна- възможно е да са ползвали сламка от нещо старо... случават се и такива неща.
Но при представено УГБ/ доказателство за валиден гр. брак/, УР/ произход на чавета/ на уважаемите не им се следва повече- това са официални документи! , алогично е да се искат допълнителни доказателства в тази насока, които на всичкото от горе са косвени...
Извинете ме и мен, че спамих в темата ви, но така искрено се смях...
- Гост.
- Старши потребител
благодаря на всички Ви
и аз щях да се смея, ако това беше написано от някой друг. Щях да си помисля че е шега . Ще пиша за развръзката...............
и аз щях да се смея, ако това беше написано от някой друг. Щях да си помисля че е шега . Ще пиша за развръзката...............
- zenitn
- Младши потребител
Освен написаното от колегите, мога да посоча, че в удостоверението за родствени връзки не се посочва съпруга, защото той не ви е роднина
- betina
- Потребител
Хихи- права сте, но за дечицата?
- Гост.
- Старши потребител
А, то накрая и роднини могат да излязат. И тогава тоя пущин брак ще трябва да го унищожаваме. Я си представете, че делото е заведено в РС в някой малък град. Съдията от същото село като и съпрузите и си вика: "А! Ганчо и Пенка га са ожениа?! Аз ги знам от отдавна. Заедно сми играли на жоминка. Ма те са първи братчеди?! Как тъй са ги уженили?! Ник'къв развод! Па и по заимно съгласие. Ни мой тъй. Жъ поискам от Съвета едно м'ти удстуверение за родствени връзки и кат ми го предстаат, ж'ги цапардосам по чутурите. Вий хаирсъзини таквизи, ко сти напраили, бре!? Натопорчили сти съ у плевнята на бай ви Стоичку и айде а са земите. Как ни въй срам, бе! развратници!"
П.П. Сори за втори път за спама. Обещавам, че повече няма да спамя...в тая тема.
П.П.П. Дотогава, докато не реша да потретя.
П.П. Сори за втори път за спама. Обещавам, че повече няма да спамя...в тая тема.
П.П.П. Дотогава, докато не реша да потретя.
- Quicksilver
- Потребител
Спамете колеги, колкото Ви е угодно. Аз ще сканирам резолюцийката на молбицата и ако мога ще я приложа тук - да й се радваме вкупом.
П.П. Градът обаче не е малък- не ми се вярва да излязат и десети братчеди.
П.П. Градът обаче не е малък- не ми се вярва да излязат и десети братчеди.
- zenitn
- Младши потребител
Еее, човек да не вечеря и станал купона.
Мда... чудесно чувство за хумор!
Зенит, аз си събирам такива шедьоври, и Ви моля да ми го изпратите на ел. поща.
А предложението Ви да се сканират и качват в лекс брилянтните мисли на з-н-а-е-т-е к-о-й е чудна хрумка, но няма да сработи. По обясними причини...
Мда... чудесно чувство за хумор!
Зенит, аз си събирам такива шедьоври, и Ви моля да ми го изпратите на ел. поща.
А предложението Ви да се сканират и качват в лекс брилянтните мисли на з-н-а-е-т-е к-о-й е чудна хрумка, но няма да сработи. По обясними причини...
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа: Еее, човек да не вечеря и станал купона.
Наядохме се, напихме се и вече сме под масата да търсим дипломата на съдията, дето ги е поискал тия удостоверения. Хлъц!
- Quicksilver
- Потребител
82 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|