начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

нужда от помощ - присъдено нещо при бракоразводен процес

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нужда от помощ - присъдено нещо при бракоразводен процес

Мнениеот lorena » 13 Ное 2008, 11:51

Имам следния проблем- прекратен е първият брак на настоящия ми съпруг. Постигната е споразумение по всички имуществени въпроси. Решението е влязло в сила. Сега след влизането в сила на решението бившата съпруга твърди, че му е предоставила средства на заем по време на брака и ги претендира обратно. Въпросът е 9 има ли бракоразводното решение сила на присъдено нещо по отношение подобен имуществен спор при положение , че страните са декларирали,че са уредили всичките си имуществени отношения.

Освен това 9 не прилага доказателства, че е дала парите в заем, защото на практика такъв заем няма, но предоставя договор за заем с баща си, който уж и е дал парички, за да ги даде на бившия си съпруг. Не ми се струва достоверно за пред съда, но се притеснявам, че може и свидетели да доведе за тоя заем, нейни роднини.

Моля посъветвайте ме!

Благодаря
lorena
Нов потребител

Re: нужда от помощ - присъдено нещо при бракоразводен процес

Мнениеот portokal » 13 Ное 2008, 12:27

Няма сила на пресъдено нещо за това. Може да си води отделен процес. За доказателствата - ако не влиза в ограниченията за свидетели, може и свидетели.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот lorena » 13 Ное 2008, 13:00

а, ама така излиза че всеки може да вземе двама роднини и да твърди с тях като свидетели , че е предоставил пари назаем, особено в случая дори и не важи ограничението за показания за суми над 5000, защото е между съпрузи....
И какво може да е противодействието?
lorena
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 13 Ное 2008, 13:05

Да ви напишем статия ли?Ангажирайте си адвокат , който ще Ви разясни какво ще е противодействието!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 14 Ное 2008, 14:03

Бившата съпруга има право да води процес. Недоумявам обаче защо Ви интересуват отношенията на Вашия съпруг и бившата му съпруга? Това са си техни взаимоотношения, свързани с миналото. То никога няма да се заличи в техните съзнания. Един разведен мъж не може никога вече да бъде като ерген.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот lorena » 17 Ное 2008, 17:00

Не ме интересуват личните отношения, но претендираната сума ще трябва да платя аз, съпругът ми не може да си позволи, в този ред на мисли би трябвало да поспоря за стотинките, все пак предпочитам да дам няколко хиляди лева за нещо друго.....
lorena
Нов потребител

Мнениеот pitasht » 18 Ное 2008, 11:11

Аз мисля, че ако споразумението е типичното: пише, че страните са уредили всички имуществени отношения и нямат претенции един към друг, то такъв иск е недопустим, тъй като вече съдът веднъж се е произнесъл по този въпрос. Освен ако заемът не е даден след подписване на споразумението, което също е възможно, но тогава не са допустими свидетели и трябва писмен документ за сума над 5000
pitasht
Активен потребител

Назад към Семейни казуси