- Дата и час: 17 Дек 2024, 00:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Делба на движимо имущество при развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Делба на движимо имущество при развод
След 20 г. брак ми предстой развод. Семейното жилище е дарение на съпруга ми от родителите му и нямам право на претенции, но през съвместното ни съжителство сме направили значителни подобрения в жилището както и ново обзавеждане. Какви са правата ми и какво ще получа след развода? Имам ли право на обезщетение за подобренията, които той ще продължи да ползва?
- merillin
- Нов потребител
Re: Делба на движимо имущество при развод
Уважаема госпожо, ако Вие заведете дело за делба на недвижимо имущество, в съда ще трябва да доказвате всяко едно свое твърдение с документи - фактури за покупки, плащания на майстори и т.н. - в които да е написано Вашето име. Ще трябва също да призовавате свидетели и всичко ще продължи незнайно докога... Много е трудно, посъветвайте се с познат адвокат, комуто имате доверие. Моите съболезнования за развода.
- jpaskova
- Нов потребител
да разбирам ли че не можете да се разделите като разумни хора?
ако е така можете да претендирате че той е получил верно жилището,
ама празно.всичко вътре е придобито след това общо
ако е така можете да претендирате че той е получил верно жилището,
ама празно.всичко вътре е придобито след това общо
- vetre
- Потребител
Даве имам в юристите. Четете внимателно! Никъде "Мерлин" или /там където се нарича/ не споменава СР и как са уредени нещата по 107 от СК. Ако има чл(100 от СК в вр с 101 няма да задава този въпрос. Нещата щяха да са уредени със споразумение. В случай това не е така. Или е поставен въпрос от "добружелатели" или потребителя е тъпо копеле. СР е извън чл.100 в вр чл.101 от СК. Включихте ли?
-
iskrec - Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|